Le cassoulet
- Квасоля (біла суха) 2 скл.
- Свинина (філе) 300 г
- Грудка 100 г
- Сарделька (у натуральній оболонці) 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Спеції (чорний перець, розмарин, чебрець, мускатний горіх, лавровий лист)
- Сіль
Замочити на ніч білу квасолю.
Зі шматочка свинини зрізати зайвий жир, нарізати невеликими шматочками. У глибокій сковороді витопити зрізане сало, виловити шкварки і на цьому жиру обсмажити свинину до рум'яного стану. Посолити й поперчити.
Як тільки м'ясо зарум'яниться, додати нарізану цибулю і грубо роздавлений часник - 4 зубчики з 5.
Нарізану моркву залити гарячою водою і тушкувати все разом 40 хвилин.
Відварити квасолю, воду злити.
Грудку нарізати шматочками (свинячу шкірку при цьому теж треба зберегти).
Додати грудку до свинини, викласти квасолю, залити відваром від квасолі і тушкувати ще хвилин 40 (можна додати шматочок гусака).
Пару сардельок обсмажити на краплі олії до рум'яної скоринки, попередньо розрізавши на 4 частини.
Керамічну посудину натерти зсередини часником (залишеним зубчиком), покласти нарізані шкурки від грудки (можна додати свіжу свинячу шкіру), шар квасолі з м'ясом, потім сардельки і знову шар квасолі. Посипати щіпкою мускатного горіха, трохи розмарину і чебрецю, пару лаврових листків. Якщо необхідно, то долити ще відвару від квасолі. Поставити на півтори години в духовку при температурі 160 градусів.
Під час приготування на поверхні кассуле утворюється скориночка. Її традиційно потрібно протикати ложкою.
Подавати кассуле в тій же посудині, в якій вона і готувалася, і запивати червоним вином.
Салат с креветками: рецепты салатов с креветками с фотографиями.
Рецепт рыба на пару с фотоРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Купить мясные продукты: приготовление домашней мясной колбасы.
Консервы тм Tushe - украинская кухня.
Кулинарный сайт высоцкой. Кулинарные сайты. лазанья.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter