Лагман

ДРУГІ СТРАВИ
689 Лагман
Фото - Лагман
інгредієнти:
  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 0.5 ч.л.
  • Олія бавовняна 200 мл
  • Баранина 500 г
  • Сало (курдючне бараняче) 100 г
  • Картопля 3 шт.
  • Ріпа 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Спеції (сіль, перець чорний, перець червоний (паприка), зіра)
  • Кінза (свіжа)
  • Сода 0.5 ч.л.

Локшина.

Замісити тісто (борошно, яйця) середньої крутості, скачати у кулю, накрити серветкою (мокрою), дати полежати протягом 1 години. Після цього тісто обім’яти із водою, у якій розчинені сіль і сода (0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. соди).

Готове тісто розділити на невеликі шматочки, надати їм форму кульок.

Потім розкачати у руці невеликі «ковбаски» товщиною з олівець. Щоб ковбаски не злипалися, необхідно їх змазати бавовняною олією, скласти у посудину.

Взяти «ковбаску» за обидва кінці і, ударивши її серединою об стіл або дошку для розкачування тіста, розтягнути.

Коли тісто витягнеться до 1 метра, скласти його удвічі, виконати цю операцію вдруге. Скласти ще раз удвоє і витягнути. Локшина повинна бути тонкою. Таким способом витягнути всі джгутики і відварити у солоній воді.

Після того як локшина спливе на поверхню, варити ще 3-4 хвилини.

Готову локшину промити два-три рази у холодній воді, відкинути на дуршлак.

Можна зробити простіше. Розкачати із тіста лист товщиною 1-2 мм, згорнути його трубочкою і нарізати локшину.

Поставити варити.

Коли локшина звариться, викинути її на дуршлак і добре промити у холодній воді.

Підлива.

М'ясо, сало і всі овочі нарізати кубиками. Все окремо.

Зелень нашаткувати. Часник подрібнити.

Нагріти казан, влити олію. Укинути в олію маленьку цибулину (попередньо очищену), гарно висмажити.

Коли цибулинка гарно обсмажилася і забрала всю гіркоту з олії, можна її викинути.

Додати сало, смажити до утворення скоринки, вийняти на тарілочку.

Додати м'ясо, обсмажити до золотавої скоринки. Потім додати моркву, смажити 5 хвилин, слідом цибуля - 5 хв, ріпку - 5 хв. і картопля.

Всі овочі кидати у такому порядку із перервою у 5 хвилин.

Після останньої закладки та обсмажування, всe посолити, поперчити, додати пару пучок зіри.

Залити водою.

Додати часник, зелень і скуштувати бульйон, якщо потрібно, підсолити.

Тушкувати (варити) всe під закритою кришкою до готовності овочів.

Відварену локшину покласти у мисочку або глибоку тарілку, приблизно половину коси, і обполіснути в окропі. Воду злити.

На локшину викласти ополоником овочі (1-2 ополоника) і полити соусом.

Можна ще зверху посипати свіжою зеленню (кропом, петрушкою і базиліком).


Рецепт салата с каперсамиКулинарные рецепты

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter