Лагман
- Борошно пшеничне 1 кг
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 0.5 ч.л.
- Олія бавовняна 200 мл
- Баранина 500 г
- Сало (курдючне бараняче) 100 г
- Картопля 3 шт.
- Ріпа 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Часник 7 зуб.
- Спеції (сіль, перець чорний, перець червоний (паприка), зіра)
- Кінза (свіжа)
- Сода 0.5 ч.л.
Локшина.
Замісити тісто (борошно, яйця) середньої крутості, скачати у кулю, накрити серветкою (мокрою), дати полежати протягом 1 години. Після цього тісто обім’яти із водою, у якій розчинені сіль і сода (0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. соди).
Готове тісто розділити на невеликі шматочки, надати їм форму кульок.
Потім розкачати у руці невеликі «ковбаски» товщиною з олівець. Щоб ковбаски не злипалися, необхідно їх змазати бавовняною олією, скласти у посудину.
Взяти «ковбаску» за обидва кінці і, ударивши її серединою об стіл або дошку для розкачування тіста, розтягнути.
Коли тісто витягнеться до 1 метра, скласти його удвічі, виконати цю операцію вдруге. Скласти ще раз удвоє і витягнути. Локшина повинна бути тонкою. Таким способом витягнути всі джгутики і відварити у солоній воді.
Після того як локшина спливе на поверхню, варити ще 3-4 хвилини.
Готову локшину промити два-три рази у холодній воді, відкинути на дуршлак.
Можна зробити простіше. Розкачати із тіста лист товщиною 1-2 мм, згорнути його трубочкою і нарізати локшину.
Поставити варити.
Коли локшина звариться, викинути її на дуршлак і добре промити у холодній воді.
Підлива.
М'ясо, сало і всі овочі нарізати кубиками. Все окремо.
Зелень нашаткувати. Часник подрібнити.
Нагріти казан, влити олію. Укинути в олію маленьку цибулину (попередньо очищену), гарно висмажити.
Коли цибулинка гарно обсмажилася і забрала всю гіркоту з олії, можна її викинути.
Додати сало, смажити до утворення скоринки, вийняти на тарілочку.
Додати м'ясо, обсмажити до золотавої скоринки. Потім додати моркву, смажити 5 хвилин, слідом цибуля - 5 хв, ріпку - 5 хв. і картопля.
Всі овочі кидати у такому порядку із перервою у 5 хвилин.
Після останньої закладки та обсмажування, всe посолити, поперчити, додати пару пучок зіри.
Залити водою.
Додати часник, зелень і скуштувати бульйон, якщо потрібно, підсолити.
Тушкувати (варити) всe під закритою кришкою до готовності овочів.
Відварену локшину покласти у мисочку або глибоку тарілку, приблизно половину коси, і обполіснути в окропі. Воду злити.
На локшину викласти ополоником овочі (1-2 ополоника) і полити соусом.
Можна ще зверху посипати свіжою зеленню (кропом, петрушкою і базиліком).
Рецепт салата с каперсамиКулинарные рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter