Куряча грудка із папайєю у вині "Помаранчева лагуна"
- Грудка куряча 5 шт.
- Папайя 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир домашній 100 г
- Салат (рукола) 100 г
- Базилік 1 пуч.
- Вино біле сухе 100 мл
- Часник 2 зуб.
- Сметана 80 мл
- Кетчуп 50 мл
- Масло вершкове 30 г
- Олія оливкова 20 мл
- Сіль
- Перець (мелений)
Очистити папайю від шкірки, видалити кісточки (не викидати), м'якоть нарізати кубиками.
Дрібно порубати ріпчасту цибулю і базилік, додати до папайї.
Отриману суміш заправити сиром, посолити і поперчити.
Промити курячі грудки, обсушити серветкою і зробити у кожній глибокий горизонтальний надріз, щоб отрималася «кишенька».
Нафарширувати кожну грудку приготовленою масою. Якщо фаршу виявилося багато, залишок використати для соусу.
Кісточки папайї перетерти у блендері із часником та оливковою олією.
Натерти кожен шматочок курки сумішшю із блендера. На окремій дошці розкласти руколу.
Акуратно загорнути у руколу кожну курячу грудку і перев'язати мотузочками або товстими нитками, щоб кишенька була надійно закритою, а зелень притиснута до курки.
Обсмажити курячі грудки на вершковому маслі протягом 5-10 хвилин.
Змішати сметану із кетчупом.
Залити цим соусом грудки, додати біле вино. Додати залишки фаршу із папайї, цибулі, сиру і базиліка. Накрити кришкою, зменшити вогонь до середнього і тушкувати під кришкою близько 25 хвилин.
Готові курячі грудки перекласти на тарілки і зрізати із них мотузочки.
Подавати гарячими, поливши соусом зі сковороди.
Можна посипати зверху червоним меленим перцем.
У Вас Хлебопечка? Купите то, чего - кексы с грушей. Кондитерские формы.
www.recepti.biz.ua рецепты пасхи
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter