Курка з цибулею пореєм і кропом у вершково-сирному соусі
- Стегно куряче 2 шт.
- Цибуля порей 1 шт.
- Сир твердий (Гауда) 100 г
- Кріп 1 пуч.
- Вершки (жирна солодка сметана) 200 г
- Вода (кип´ячена, тепла) 150 г
- Масло вершкове
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
Зі стегенець зняти шкірку і обсмажити, можна обсмажити в шкірці і тільки потім її зняти. Тоді м'ясо виходить соковитіше.
Курку обсмажити з двох сторін практично до готовності.
Із обсмажених курячих ніжок зняти шкірку, трохи посолити і повернути на сковороду під кришку, щоб не охолонули. Вогонь вимкнений.
Цибулю порей нарізати по діагоналі не дуже тонко, інакше втратить форму.
Кріп подрібнити.
У маленькому глибокому сотейнику розтопити вершкове масло і обсмажити у ньому цибулю порей з двох сторін.
Викласти курячі ніжки зверху.
Залити все соусом із вершків або жирної сметани з кип'яченою теплою водою. Соус попередньо поперчити, посолити. Додати в нього половину кропу.
Закрити кришкою, але не щільно. Соус виходить рідким спочатку і повинен випаруватися і загуснути.
Коли соус почне густіти (це приблизно хвилин 15, може трохи більше), додати в нього сир, натертий на тертці. Обережно все перемішати, щоб маса стала однорідною. Проварити ще хвилин 5.
Додати залишок кропу, перемішати. Вимкнути вогонь, кришку щільно закрити і дати постояти хвилин 5 перед тим, як викласти на тарілку.
Викласти на тарілку. На гарнір рис.
Салат со стручковым горохом и брокколиСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Рецепты Мультиварка Пошагово - рецепты пошагово с фото. Мультиварка Philips.
Купить Крем - крем из сгущенного молока. Купить сгущенное молоко.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter