Курка з нутом та цибулею "Chicken K'dra"
- Курка 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Імбир (сушений) 0.5 ч.л.
- Шафран 0.25 ч.л.
- Кориця (мелена) 0.25 ч.л.
- Перець чорний (мелений) 0.5 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Масло вершкове 80 г
- Нут 450 г
- Петрушка (сушена)
- Кріп
- Лимон
Замочити на ніч нут у холодній воді (води має бути у два рази більше), і на наступний день відварити його у солоній воді.
У казані (або в каструлі з товстим дном) розтопити вершкове масло.
Додати третину цибулі і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин або доки цибуля не стане м'якою.
Додати до цибулі імбир, перець і курку і тушкувати 2-3 хвилини не підсмажуючи курку, час від часу її перевертаючи.
Додати цибулю, 1,25 чайної чашки води, шафран, корицю і 1 ч. л. солі. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин. Після закінчення 30 хвилин додати горох, кріп і петрушку до курки. Акуратно перемішати, накрити і тушкувати ще 15 хвилин або до бажаної готовності курки.
Нагріти сковороду з невеликою кількістю вершкового масла, вийняти курку із соусу і на великому вогні швидко обсмажити її. Тим часом, збільшити вогонь під каструлею з нутом і дати соусу трохи покипіти.
Подавати курку, поливши соусом із нутом, посипавши свіжою петрушкою зі скибочками лимона і хліба.
Фото для рекламы в Shutterstock: кулинарные сайты с рецептами и фото.
recepti.biz Мясные консервы
Рецепты без выпечкиСборник кулинарных рецептов
рецепт вкусной домашней колбасы
Рецепты салатов из ассорти морепродуктов. Рецепты салатов морепродукты.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter