Курка в ароматному томатному соусі
- Курка 1.5 кг
- Зира (мелена) 1.5 ст.л.
- Кардамон мелений 0.25 ч.л.
- Коріандр мелений 0.25 ч.л.
- Куркума 0.5 ч.л.
- Кориця мелена 0.25 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Перець чорний 0.5 ч.л.
- Перець червоний гіркий 1 шт.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 6 зуб.
- Помідор консервований (у власному соку) 500 г
- Вино біле сухе 0.5 ч.л.
- Вода (бульйон) 150 мл
- Сік лимона 0.5 шт.
- Цедра лимона
Зняти шкіру із курки і порубати тушку на частини. Змішати прянощі, відкласти 1 чайну ложку суміші, рештою обсипати курку з усіх сторін.
Обсмажити курку у сковороді до золотистої скоринки 3-5 хвилин із кожного боку, відкласти в іншу посудину.
У глибокій товстостінній сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і часник на середньому вогні 5 хвилин, додати залишені прянощі, обсмажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Додати помідори, вино, бульйон (воду), сік і цедру лимона, довести соус до кипіння. Додати сіль і перець.
Покласти шматочки курки у соус. Соус повинен прикривати м'ясо на 3/4.
Накрити кришкою і відправити у нагріту духовку до 180 градусів на годину.
Подавати із рисом.
http://recepti.biz.uaКулинарные рецепты
Рецепты Приготовления: французские салаты рецепты. Рецепты салатов на любой вкус.
www.recepti.biz.uaИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter