Курка у медовій карамелі із мандариновим соусом
- Курка 2 кг
- Грудка
- Імбир (свіжий)
- Часник 3 зуб.
- Куркума 1 ст.л.
- Карі 1 ст.л.
- Соєвий соус 2 ст.л.
- Вустерширський соус 1 ст.л.
- Мед 2 ст.л.
- Мандарина 3 шт.
- Сік апельсиновий 0.75 скл.
- Крохмаль 1 ст.л.
- Горіх мускатний
Приготувати маринад-обмазку. Змішати соєвий і вустерширський соуси, додати карі і куркуму, мед (якщо потрібно - розтопити), додати тертий на дрібну тертку імбир, часник, перець.
Натерти цією сумішшю курку у середині і зовні.
Очистити мандарини і розібрати їх на часточки. Набити курку часточками, додавши пару ложок маринованої суміші. Заколоти або зашити курку.
Розігріти духовку до 180°С, тоненько нарізати м'ясо і накрити проблемні частини курки (суглобова частина другої фаланги крил і центр спини). Першу фалангу бажано обгорнути фольгою. Накрити курку грудкою. При запіканні вона дасть жир і найбільш сухі частини курки залишаться соковитими. Накрити всю конструкцію фольгою і запікати близько години.
Через годину зняти фольгу. За допомогою пензлика змастити курку маринадом. Поставити у духовку ще хвилин на 10. Зняти м'ясо, яким накривали курку.
Час від часу змащувати курку маринадом. Після того, як зняли м'ясо, готувати близько півгодини.
Соус: мандарини розібрати на часточки, протерти у сотейник крізь сито, додати цедру, апельсиновий сік, довести до кипіння. Окремо розвести крохмаль у 2-3 ложках апельсинового соку або воді і додати у сотейник. На повільному вогні уварювати до нудного стану. У кінці можна приправити перцем і мускатним горіхом.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт торта з чорносливом. Осетинские пироги на заказ.
Рецепты для гурманов от Лефкадии - сайт кулинарный. Кулинарные рецепты.
Рецепт торт наполеон со сгущенкойКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter