Курка у медовій карамелі із мандариновим соусом

ДРУГІ СТРАВИ
629 Курка у медовій карамелі із мандариновим соусом
Фото - Курка у медовій карамелі із мандариновим соусом
інгредієнти:
  • Курка 2 кг
  • Грудка
  • Імбир (свіжий)
  • Часник 3 зуб.
  • Куркума 1 ст.л.
  • Карі 1 ст.л.
  • Соєвий соус 2 ст.л.
  • Вустерширський соус 1 ст.л.
  • Мед 2 ст.л.
  • Мандарина 3 шт.
  • Сік апельсиновий 0.75 скл.
  • Крохмаль 1 ст.л.
  • Горіх мускатний

Приготувати маринад-обмазку. Змішати соєвий і вустерширський соуси, додати карі і куркуму, мед (якщо потрібно - розтопити), додати тертий на дрібну тертку імбир, часник, перець.

Натерти цією сумішшю курку у середині і зовні.

Очистити мандарини і розібрати їх на часточки. Набити курку часточками, додавши пару ложок маринованої суміші. Заколоти або зашити курку.

Розігріти духовку до 180°С, тоненько нарізати м'ясо і накрити проблемні частини курки (суглобова частина другої фаланги крил і центр спини). Першу фалангу бажано обгорнути фольгою. Накрити курку грудкою. При запіканні вона дасть жир і найбільш сухі частини курки залишаться соковитими. Накрити всю конструкцію фольгою і запікати близько години.

Через годину зняти фольгу. За допомогою пензлика змастити курку маринадом. Поставити у духовку ще хвилин на 10. Зняти м'ясо, яким накривали курку.

Час від часу змащувати курку маринадом. Після того, як зняли м'ясо, готувати близько півгодини.

Соус: мандарини розібрати на часточки, протерти у сотейник крізь сито, додати цедру, апельсиновий сік, довести до кипіння. Окремо розвести крохмаль у 2-3 ложках апельсинового соку або воді і додати у сотейник. На повільному вогні уварювати до нудного стану. У кінці можна приправити перцем і мускатним горіхом.

Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт торта з чорносливом. Осетинские пироги на заказ.

Рецепты для гурманов от Лефкадии - сайт кулинарный. Кулинарные рецепты.

Рецепт торт наполеон со сгущенкойКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter