Курка у китайському соєво-апельсиновому маринаді
- Стегно куряче 2 кг
- Соус соєвий 0.25 скл.
- Вино біле сухе 0.25 скл.
- Імбир (тертий) 1 ст.л.
- Часник (тертий) 1 ст.л.
- Мед (рідкий) 2 ст.л.
- Олія оливкова (кунжутна) 2 ст.л.
- Апельсин (сік і цедра) 1 шт.
- Лимон (сік і цедра) 0.5 шт.
- Перець чорний (мелений) 2 ч.л.
- Перець червоний пекучий 1 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
З апельсина і лимона зняти цедру, вичавити сік.
Курячі стегна і гомілки вимити, обсушити і трохи від’єднати шкіру від м'яса (але не знімати зовсім).
Часник і імбир почистити, натерти на дрібній тертці.
Змішати всі інгредієнти для маринаду.
У чашку з курячими частинами налити маринад, гарно все перемішати, викласти все у пакет, перевернути все кілька разів, і щільно зав'язати.
Маринувати 3-4 години, можна і більше. Протягом цього часу кілька разів перевернути пакет.
Стегна і гомілки викласти на лист, застелений фольгою, без маринаду. Маринад злити у кухлик і кип'ятити на середньому вогні 10 хвилин до невеликого загустіння.
Деко поставити у вже нагріту духовку до 200 градусів і запікати 45-50 хвилин.
Після 30 хвилин запікання дістати лист із духовки, злити увесь сік і жир. Пензликом змастити курку маринадом 2-3 рази.
Якщо м'ясо почне сильно зарум’янюватися, знизити температуру у духовці до 180°С.
Подавати з рисом або свіжим салатом.
Рецепт греческого салата - салаты с белыми грибами рецепты.
www.recepti.biz.ua кулинарные рецепты к праздничному столу с фотографиями
Фетучини в домашних условиях: песочный пирог с яблоками. Осетинские пироги Три Пирога.
Натуральные продукты: рецепт приготовления мяса дикого кабана.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter