Курка у гострому лимонному соусі
- Філе куряче 500 г
- Лимон 2 шт.
- Перець чилі (сушений) 1 шт.
- Гриби (шиїтаке) 10 шт.
- Імбир (свіжий)
- Мед 2 ст.л.
- Крохмаль 1 ст.л.
- Олія кукурудзяна (арахісова)
- Олія кунжутна
- Перець горошком 1.5 ч.л.
Замочити на годину шиїтаке.
Куряче філе залити крутим окропом так, щоб ледь покрило.
Довести до кипіння, зняти шум. Всипати щіпку солі і перець горошком. Закрити кришкою і на маленькому вогні готувати 20 хвилин.
Потім дати м'ясу охолонути у бульйоні з півгодини.
М'ясо вийняти, а бульйон процідити.
Соус. Імбир очистити і дрібно нарізати.
У грибів видалити тверді ніжки, а капелюшки нарізати скибочками.
Із одного лимона зрізати цедру, а із самого голого лимона вичавити сік.
Інший лимон нарізати кільцями.
Нагріти сковороду, налити олію. Розігріти.
Укинути імбир і шиїтаке і обсмажити на сильному вогні з півхвилини.
Додати чилі і цедру лимона. Готувати ще хвилину.
У залишений бульйон додати мед, щіпку солі і лимонний сік. Розмішати до розчинення меду.
Окремо розвести крохмаль рівною кількістю води.
У сковороду покласти кружечки лимона, додати бульйон, влити крохмальну суміш і затягнути до загустіння. Близько 2 хвилин. Дати охолонути трохи і подати, збризнувши кунжутною олією.
Мясные салаты рецепты простыеМясных, фруктовых и экзотических салатов. Кулинарные рецепты
ЗдесьСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Сахарная паста,мастика для тортов: торт дитячий на день народження.
Простые рецепты блюд: рецепт крем заварной.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter