Курка Махане
- Філе куряче 500 г
- Горіхи (кешью) 0.75 скл.
- Йогурт (натуральний) 0.25 скл.
- Вершки (вершки + молоко) 1 скл.
- Томатна паста (пюре) 1 скл.
- Цибуля шалот 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 0.25 скл.
- Олія рослинна 3 ст.л.
- Сік лимонний 2 ч.л.
- Часник 4 зуб.
- Імбир (корінь) 1 шт.
- Приправа (гарам масала) 1 ч.л.
- Спеції (чилі, кмин, перець кайєнський, сіль, перець чорний мелений, лавровий лист)
- Олія арахісова 1 ст.л.
Гарам масала: 2 палички кориці, 1 ч. л. насіння кмину, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч. л. коробочок кардамону.
Обсмажити на сухій сковороді, доки спеції не змінять колір. Змолоти у пудру.
Нагріти олію на сковороді на середньому вогні.
Обсмажити цибулю до прозорості.
Вмішати лимонний сік, 1 ст. л. імбирно-часникової пасти (або імбир свіжий і часник), кмин, лавровий лист, 1 ч. л. гарам масала. Готувати, помішуючи, 1 хвилину.
Додати помідорне пюре.
Помішуючи, смажити хвилини 2.
Вмішати йогурт, вершки, зменшити вогонь і готувати хвилин 10.
Приправити сіллю, перцем чорним і кайєнським, лимонним соком.
Зняти з вогню.
Нагріти в окремій сковороді 1 ст. л. арахісової олії і обсмажити на середньо-сильному вогні курку до світло-коричневого кольору, хвилин 5-7. Курку на початку злегка відбити.
Додати до обсмаженої курки горіхи і обсмажити протягом декількох хвилин.
Зменшити вогонь, додати 1 ч. л. гарам масали і кайєнського перцю.
Додати до курки 1/3 соусу і смажити хвилин 5, доки соус не загусне, а курка перестане бути рожевою у середині. Додати інший соус і тушкувати ще хвилин 5-10.
Якщо соус буде дуже густий, додати трохи йогурту або молока.
http://recepti.biz.ua Куриные отбивные с помидорами
Как приготовить летний салат - кулинарные сайты. Готовим со вкусом.
Рецепты крема для торта медовик тут
ТутМы поделимся опытом и идеями в дизайне кухни, столовой и не только
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter