Курка із мигдалем та нутом
- М´ясо (курка) 1.5 кг
- Мигдаль (очищений) 1 скл.
- Нут (відварений) 800 г
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Масло топлене (оливкова олія) 3 ст.л.
- Імбир (порошок) 1 ч.л.
- Куркума (порошок) 0.25 ч.л.
- Кориця (паличка) 1 шт.
- Бульйон (курячий або вода) 1.5 скл.
- Спеції (сіль, мелений чорний перець)
- Сік лимонний 3 ст.л.
- Петрушка 4 ст.л.
Горох замочити, потім відварити до готовності. Обов'язково зняти із гороху шкірку.
Цибулю нарізати тонкими кільцями.
У товстостінній каструлі або сковороді розігріти 2 ст. л. масла і спасерувати цибулю до м'якості.
Потім додати імбир, куркуму і корицю, пасерувати ще одну хвилину.
Потім додати у сковороду курку і тушкувати 2-3 хвилини, щоб курка покрилася спеціями, але не засмажилася.
Потім додати у сковороду 1,5 склянки бульйону або води.
Додати мигдаль, сіль і перець.
Мигдаль краще попередньо обсмажити у сковорідці без масла, а потім додати до курки.
Довести рідину до кипіння, накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 30-40 хвилин, або доки курка не стане м'якою.
Коли курка буде готова, додати у каструлю із куркою очищений нут і петрушку, тушкувати ще 10-15 хвилин. Після закінчення цього часу перекласти курку на тарілку.
В іншій сковороді розігріти 1 столову ложку олії. Обсмажити курку до золотистого кольору із обох сторін.
Збільшити вогонь під каструлею із соусом і довести соус до кипіння. Тримати соус на вогні, щоб він загус, 8-10 хвилин.
Коли соус увариться, повернути обсмажену курку у каструлю і прогріти.
Полити готову курку лимонним соком, посипати петрушкою і подати до столу.
Рецепт торта из тыквыКулинарные рецепты. Рецепты и советы
http://recepti.biz.uaМясных, фруктовых и экзотических салатов
Экзотический торт: рецепт торта бисквит с фруктами. Рецепт Бисквита В Мультиварке.
Салат с Курицей и корейской морковьюКлассические и оригинальные рецепты салатов с пошаговыми фото
Салат из морепродуктов рецепт http://recepti.biz.ua
Грили настольные электрические: приготовление блюд на электрогриле. Купить Электрогриль.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter