Курка фарширована у винно-медовому соусі
- Курка 1 шт.
- Вино червоне сухе 150 г
- Мед 1 ст.л.
- Соєвий соус 2 ст.л.
- Олія рослинна 3 ст.л.
- Сік лимона 1 ст.л.
- Гірчиця 1 ч.л.
- Часник 4 зуб.
- Паприка 0.5 ч.л.
- Орегано 0.5 ч.л.
- Базилік (cушений) 0.5 ч.л.
- Перець червоний гострий
- Сіль
- Перець чорний
- Рис (довгозернистий пропарений) 0.5 скл.
- Яблуко (зелене) 2 шт.
- Горіхи кедрові 0.3 скл.
Для соусу все добре змішати (вино, мед, соєвий соус, олія, сік лимона, гірчиця, часник, перець червоний).
Курочку помити, покласти у глибоку посудину, залити соусом і руками втирати соус 3-5 хвилин, потім закрити і прибрати каструлю у холодильник на 4-5 годин. Краще на ніч.
Рис відварити до напівготовності.
Яблука порізати на дольки.
Горішки трохи просмажити на сковороді або у духовці 2-3 хвилини.
Рис, яблука, горішки змішати, додати сіль, перець, орегано, базилік, спеції.
Курочку дістати із маринаду, наповнити начинкою. Соус залишити.
Заколоти дірочку зубочистками, або зашити. Крильця теж краще приколоти до тушки, інакше у процесі смаження вони починають відкопилюватися і швидко горять.
Ніжки між собою зв'язати фольгою, щоб також не розчепірилися і кінці не згоріли завчасно.
Покласти тушку у сковороду або форму, полити трохи маринадом і поставити у духовку на 1-1,5 години при 180 градусах, в залежності від курки.
Готовність перевірити, проткнувши тушку, якщо сік білий, значить готова.
Через 30 хвилин курочку дістати, полити маринадом і прибрати знову.
Потім маринадом поливати кожні 15-20 хвилин, доки він не закінчиться.
Зубочистки вийняти, нарізати і подати.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепты без выпечки. Кухонные Принадлежности.
Рецепты потрясающих салатов: буряк салат рецепт. Салаты рецепты.
Рецепты приготовления в микроволновкеРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Вкусные салаты рецептыИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Фасолевый соус, почти как майонез. Рыба с овощами, запеченная в майонезе.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter