Креветки під листковим тістом
- Креветки (великі очищені) 400 г
- Цибуля порей 150 г
- Часник 2 зуб.
- Петрушка (свіжа) 1 ст.л.
- Кріп (свіжий) 1 ст.л.
- Сметана 180 мл
- Бульйон овочевий 110 мл
- Вино біле 50 мл
- Лимонний сік 1 ч.л.
- Гірчиця (діжонська) 1 ст.л.
- Масло вершкове 50 г
- Борошно 1 ч.л.
- Тісто листкове 100 г
- Яйце 1 шт.
- Сіль
Нарізати кільцями білу частину порею і обсмажити на вершковому маслі разом із нарізаними часточками часнику.
Як тільки засмажка придбає золотистий колір, а порей почне «плавитися», посипати борошном і зменшити вогонь, щоб нічого не пригоріло. Продовжити смажити при постійному помішуванні одну хвилину.
Влити до цибулі і часнику бульйон і біле вино.
Збільшити вогонь, довести до кипіння, після чого знову зменшити вогонь і залишити кипіти протягом 10 хвилин.
Розморозити креветки і обсмажити на вершковому маслі.
На сковороду до цибулі додати сметану, перемішати і випарити зайву рідину протягом 10 хвилин.
Додати до готового соусу рубану зелень, гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішати і зняти з вогню.
У маленькі каструльки (горщики) викласти половину соусу.
Зверху покласти креветки.
Закрити соусом, що залишився.
Розкачати листкове тісто.
Вирізати кружечки за розміром трохи більше в діаметрі, ніж каструльки.
Закрити ними кожен горщик. У тісті зробити зубочисткою кілька дірочок, щоб при готуванні вільно виходила пара.
Змастити верх тіста збитим яйцем і поставити у розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20 хвилин (слідкувати, щоб тісто не пригорало, при необхідності регулювати температуру).
Подати до столу, прикрасивши гілочкою зелені.
Рецепты для мультиварки, вкусно: кулинарные рецепты праздничных блюд.
Легкие блюда из овощей. Легкие блюда рецепт.
Салат греческий рецепт фото. Рецепты салат с консервированным лососем пошаговый с фото.
Рецепт салата мимоза классический здесь
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter