Креветки під листковим тістом
- Креветки (великі очищені) 400 г
 - Цибуля порей 150 г
 - Часник 2 зуб.
 - Петрушка (свіжа) 1 ст.л.
 - Кріп (свіжий) 1 ст.л.
 - Сметана 180 мл
 - Бульйон овочевий 110 мл
 - Вино біле 50 мл
 - Лимонний сік 1 ч.л.
 - Гірчиця (діжонська) 1 ст.л.
 - Масло вершкове 50 г
 - Борошно 1 ч.л.
 - Тісто листкове 100 г
 - Яйце 1 шт.
 - Сіль
 
 Нарізати кільцями білу частину порею і обсмажити на вершковому маслі разом із нарізаними часточками часнику.
 Як тільки засмажка придбає золотистий колір, а порей почне «плавитися», посипати борошном і зменшити вогонь, щоб нічого не пригоріло. Продовжити смажити при постійному помішуванні одну хвилину.
 Влити до цибулі і часнику бульйон і біле вино.
 Збільшити вогонь, довести до кипіння, після чого знову зменшити вогонь і залишити кипіти протягом 10 хвилин.
 Розморозити креветки і обсмажити на вершковому маслі.
 На сковороду до цибулі додати сметану, перемішати і випарити зайву рідину протягом 10 хвилин.
 Додати до готового соусу рубану зелень, гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішати і зняти з вогню.
 У маленькі каструльки (горщики) викласти половину соусу.
 Зверху покласти креветки.
 Закрити соусом, що залишився.
 Розкачати листкове тісто.
 Вирізати кружечки за розміром трохи більше в діаметрі, ніж каструльки.
 Закрити ними кожен горщик. У тісті зробити зубочисткою кілька дірочок, щоб при готуванні вільно виходила пара.
 Змастити верх тіста збитим яйцем і поставити у розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20 хвилин (слідкувати, щоб тісто не пригорало, при необхідності регулювати температуру).
 Подати до столу, прикрасивши гілочкою зелені.
![]()
Рецепты для мультиварки, вкусно: кулинарные рецепты праздничных блюд.
Легкие блюда из овощей. Легкие блюда рецепт.
Салат греческий рецепт фото. Рецепты салат с консервированным лососем пошаговый с фото.
Рецепт салата мимоза классический здесь
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter