Котлети баранячі у вершковому кремові
- Баранина (м´якоть) 700 г
- Жир (баранячий) 300 г
- Цибуля ріпчаста 7 шт.
- Хліб білий 200 г
- Часник 3 зуб.
- Зелень (петрушка або кінза) 5 ст.л.
- Перець чорний мелений
- Перець червоний мелений (паприка)
- Сіль
- Олія рослинна
- Вино біле напівсолодке 100 мл
- Яйце 4 шт.
- Сметана (йогурт, не кислі) 300 мл
Зрізати із хліба скоринку і замочити у мисці із холодною водою. М'ясо очистити від плівок, нарізати шматочками. Пропустити через м'ясорубку м'ясо, жир і цибулю.
Порубати дрібно часник і петрушку, віджати хліб і всі компоненти додати до фаршу. Поперчити, посолити.
Гарно збити.
Сформувати котлети і смажити їх в олії по три хвилини з кожного боку, доки поверхня не підрум'яниться і не стане хрусткою.
Котлети перекладати відразу у форму для подальшого запікання.
Злити із пательні зайвий жир і хлюпнути туди вина. Дерев'яною ложкою відшкребти залишки м'яса і засохлого соку. Вилити більшу частину соку зі сковорідки на котлети, залишивши трохи на сковорідці.
Крем.
Розбити яйця у миску, приправити сіллю і перцем і збити. Додати сметану або йогурт і залишений на сковороді сік. Знову ретельно збити всі компоненти.
Залити котлети кремом, посипати паприкою між котлетами, прикрасивши крем. Поставити страву у попередньо нагріту до 180°С духовку і запікати протягом години, доки верх не стане золотистим.
Подавати котлети треба відразу ж із духовки, на розігрітих тарілках, зверху кожної порції покласти ще крем.
Салат с Курицей и яблоками слоеныйИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter