Картопля, запечена в сирі

ДРУГІ СТРАВИ
827 Картопля, запечена в сирі
Фото - Картопля, запечена в сирі
інгредієнти:
  • Картопля 6 шт.
  • Сир 70 г
  • Часник 1 зуб.
  • Масло вершкове
  • Молоко 1 скл.
  • Вершки (11%) 1 скл.
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Горіх мускатний
  • Олія рослинна

Картоплю очистити, нарізати тонкими скибочками упоперeк: з двох сторін картоплі покласти по одній китайській паличці, різати ножем зверху вниз, до упору (палички не дадуть розрізати картоплю до кінця). Таким чином, вона збереже свою форму .

Молоко змішати з вершками, довести до кипіння, прибрати з вогню, посолити, поперчити, додати мускатний горіх.

Сир натерти (відкласти жменю), залити молоком з вершками.

Нагріти духовку до 180°С. Форму для запікання натерти часником, потім змастити маслом, викласти картоплю (яку перед цим треба придавити долонею і зрушити часточки на 45 градусів), залити молоком з сиром, покласти трохи олії, накрити фольгою, поставити в духовку на 40-50 хвилин. Фольгу зняти, посипати картоплю сиром, що залишився, температуру підняти до 240°С, готувати 10 хвилин (до рум'яної скоринки). 

Злегка посипати прованськими травами. Подавати як гарнір або як самостійну страву.

Рецепты для хлебопечки, вкусно: выпечка на новый год с фото.

Поможем выйти замуж в Германию: легкие супы рецепты с фото.

www.recepti.biz.ua рецепт приготовления салата мимоза

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter