Картопля, запечена в сирі
- Картопля 6 шт.
- Сир 70 г
- Часник 1 зуб.
- Масло вершкове
- Молоко 1 скл.
- Вершки (11%) 1 скл.
- Сіль
- Перець чорний
- Горіх мускатний
- Олія рослинна
Картоплю очистити, нарізати тонкими скибочками упоперeк: з двох сторін картоплі покласти по одній китайській паличці, різати ножем зверху вниз, до упору (палички не дадуть розрізати картоплю до кінця). Таким чином, вона збереже свою форму .
Молоко змішати з вершками, довести до кипіння, прибрати з вогню, посолити, поперчити, додати мускатний горіх.
Сир натерти (відкласти жменю), залити молоком з вершками.
Нагріти духовку до 180°С. Форму для запікання натерти часником, потім змастити маслом, викласти картоплю (яку перед цим треба придавити долонею і зрушити часточки на 45 градусів), залити молоком з сиром, покласти трохи олії, накрити фольгою, поставити в духовку на 40-50 хвилин. Фольгу зняти, посипати картоплю сиром, що залишився, температуру підняти до 240°С, готувати 10 хвилин (до рум'яної скоринки).
Злегка посипати прованськими травами. Подавати як гарнір або як самостійну страву.
Рецепты для хлебопечки, вкусно: выпечка на новый год с фото.
Поможем выйти замуж в Германию: легкие супы рецепты с фото.
www.recepti.biz.ua рецепт приготовления салата мимоза
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter