Картопля, запечена в молоці

ДРУГІ СТРАВИ
1881 Картопля, запечена в молоці
Картопля, запечений в молоці
інгредієнти:
  • Картопля (беріть стільки, скільки захочете)
  • Молоко (бажано пожирніше, мінімум 3,2% жирності)
  • Вершкове масло (за бажанням)

Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими кільцями.

Укладаємо рівненько у форму для запікання.

Заливаємо молоком так, щоб воно було на рівні з картоплею, не вище!. Але врахуйте, що форму бажано заповнювати на 2 / 3, не більше, інакше молоко при закіпанні може витекти.

Ні солі, ні перцю класти НЕ ТРЕБА.

Ставимо форму в розігріту духовку й печемо до готовності при 180 -200 градусах. Якщо буде потрібно, то долийте молока. Водою розбавляти не рекомендую.

Печеться довго, як мінімум годину, може бути й довше, все залежить від вашої духовки. Звертайте увагу на молоко, воно має вбратися в картоплю, це запіканка, вона не повинна бути рідкою!.

Картопелька стане рум´яною і ніжною, буде просто танути в роті.

Можна покласти зверху шматочки вершкового масла, а можна обійтися без нього.

Можна приготувати цю картоплю і в каструлі, більш швидко.

Для цього картоплю очистити, порізати кубиками, залити водою, посолити трохи і відварити до напівготовності.

Потім воду злити, залити картоплю гарячим молоком і тушкувати на повільному вогні до повної готовності.

Помішуйте частіше, щоб нічого не прилипало до дна і не пригорало. Вийде теж дуже ніжно.

Смачного!.

Домашние рецепты выпечки www.recepti.biz.ua

Готовим со вкусом - торты без выпечки рецепты. Кулинарные рецепты от Tramontina.

Мультиварки для выпечки - праздничные салаты на новый год. Как приготовить летний салат.

Новые салаты: новые рецепты салатов с фотографиями.

Рецепт салата мимоза с фото пошагово с рисомКулинарные рецепты. Рецепты и советы

Мебель для кухни Польская. История Польской кухни.

recepti.biz.uaПироги на любой вкус. Классические и современные рецепты с пошаговыми фото