Картопля, запечена в молоці
- Картопля (беріть стільки, скільки захочете)
- Молоко (бажано пожирніше, мінімум 3,2% жирності)
- Вершкове масло (за бажанням)
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими кільцями.
Укладаємо рівненько у форму для запікання.
Заливаємо молоком так, щоб воно було на рівні з картоплею, не вище!. Але врахуйте, що форму бажано заповнювати на 2 / 3, не більше, інакше молоко при закіпанні може витекти.
Ні солі, ні перцю класти НЕ ТРЕБА.
Ставимо форму в розігріту духовку й печемо до готовності при 180 -200 градусах. Якщо буде потрібно, то долийте молока. Водою розбавляти не рекомендую.
Печеться довго, як мінімум годину, може бути й довше, все залежить від вашої духовки. Звертайте увагу на молоко, воно має вбратися в картоплю, це запіканка, вона не повинна бути рідкою!.
Картопелька стане рум´яною і ніжною, буде просто танути в роті.
Можна покласти зверху шматочки вершкового масла, а можна обійтися без нього.
Можна приготувати цю картоплю і в каструлі, більш швидко.
Для цього картоплю очистити, порізати кубиками, залити водою, посолити трохи і відварити до напівготовності.
Потім воду злити, залити картоплю гарячим молоком і тушкувати на повільному вогні до повної готовності.
Помішуйте частіше, щоб нічого не прилипало до дна і не пригорало. Вийде теж дуже ніжно.
Смачного!.
Домашние рецепты выпечки www.recepti.biz.ua
Готовим со вкусом - торты без выпечки рецепты. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Мультиварки для выпечки - праздничные салаты на новый год. Как приготовить летний салат.
Новые салаты: новые рецепты салатов с фотографиями.
Рецепт салата мимоза с фото пошагово с рисомКулинарные рецепты. Рецепты и советы
Мебель для кухни Польская. История Польской кухни.
recepti.biz.uaПироги на любой вкус. Классические и современные рецепты с пошаговыми фото
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter