Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом "бешамель"

ДРУГІ СТРАВИ
3335 Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом "бешамель"
Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом
інгредієнти:
  • Для соусу
  • Масло вершкове (соус) - 50г
  • Борошно пшеничне (можна замінити на картопляне, соус крохмаль) - 1/3стак.
  • Молоко (соус) - 300 мл
  • Вершки (від 15% і вище, соус) - 250 мл
  • Гриби печериці (порізати) - 300г
  • Спеції (сіль, перець за смаком)
  • Горіх мускатний молотий 
  • Картопля (великиа, зварена в "мундирі") - 6-7 шт
  • Сир (тертий, "Ементаль", "Гауда", "Емек", голландський) - 200 г
  • Сухарі панірувальні (трохи підсушені)

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Слова автора.

Відварити картоплю в "мундирі", злити воду, очистити.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом У каструлі з товстим дном розтопити масло і додати борошно (вогонь під каструлею повинен бути мінімальним або можна в цей час каструлю з вогню зняти).

фото Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом добре заважати ложкою (бажано дерев´яною), поки борошно не вбере масло.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Додаємо 1 / 2 скл. молока і розмішуємо віночком, поки не вийде однорідна маса (каструля на плиті - вогонь маленький),.

потім добаляємо ще (1 склянку) решту молока.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом і вершки.

Також додаємо сіль, перець і мускатний горіх.

Варимо на маленькому вогні (продовжуємо заважати віночком).

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Гриби заздалегідь помити, тонко нарізати.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Коли соус почне густіти, додаємо порізані гриби і варимо (помішуючи) ще 1 хвилину.

Знімаємо з вогню.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Картоплю почистити і порізати "кубиками".

Змішати картоплю з сиром (дуже смачно взяти 150 г вищевказаних сирів + 50 г сиру Рокфор) і соусом.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Викласти масу в вогнетривку форму діаметром 26-28 см,.

зверху посипати невеликою кількістю панірувальних сухарів (тоді виходить злегка хрустка скоринка).

і поставити в духовку.

Знизу обсипте також трішки сухарями, але ні в якому разі папір, як у моєму випадку.

Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом Духовка - 180 * С. Час запікання - 40-45 хв.

Сухарі замінила на готові.

У той день не змогла б сфотографувати, бо як маса через сиру з соусом розтікалася. Перше фото знімала у формі)).

Довелося остудити, а потім вирізати формочкою.

Рецепты блюд из рыбыРецепты блюд. Рецепты всевозможных диет. Рецепты любимых блюд

Рецепты с малиной - рецепт пончики с чесноком. Кулинарные рецепты.