Картопля з грибами і сиром, запечена під соусом "бешамель"
- Для соусу
- Масло вершкове (соус) - 50г
- Борошно пшеничне (можна замінити на картопляне, соус крохмаль) - 1/3стак.
- Молоко (соус) - 300 мл
- Вершки (від 15% і вище, соус) - 250 мл
- Гриби печериці (порізати) - 300г
- Спеції (сіль, перець за смаком)
- Горіх мускатний молотий
- Картопля (великиа, зварена в "мундирі") - 6-7 шт
- Сир (тертий, "Ементаль", "Гауда", "Емек", голландський) - 200 г
- Сухарі панірувальні (трохи підсушені)
Слова автора.
Відварити картоплю в "мундирі", злити воду, очистити.
У каструлі з товстим дном розтопити масло і додати борошно (вогонь під каструлею повинен бути мінімальним або можна в цей час каструлю з вогню зняти).
добре заважати ложкою (бажано дерев´яною), поки борошно не вбере масло.
Додаємо 1 / 2 скл. молока і розмішуємо віночком, поки не вийде однорідна маса (каструля на плиті - вогонь маленький),.
потім добаляємо ще (1 склянку) решту молока.
і вершки.
Також додаємо сіль, перець і мускатний горіх.
Варимо на маленькому вогні (продовжуємо заважати віночком).
Гриби заздалегідь помити, тонко нарізати.
Коли соус почне густіти, додаємо порізані гриби і варимо (помішуючи) ще 1 хвилину.
Знімаємо з вогню.
Картоплю почистити і порізати "кубиками".
Змішати картоплю з сиром (дуже смачно взяти 150 г вищевказаних сирів + 50 г сиру Рокфор) і соусом.
Викласти масу в вогнетривку форму діаметром 26-28 см,.
зверху посипати невеликою кількістю панірувальних сухарів (тоді виходить злегка хрустка скоринка).
і поставити в духовку.
Знизу обсипте також трішки сухарями, але ні в якому разі папір, як у моєму випадку.
Духовка - 180 * С. Час запікання - 40-45 хв.
Сухарі замінила на готові.
У той день не змогла б сфотографувати, бо як маса через сиру з соусом розтікалася. Перше фото знімала у формі)).
Довелося остудити, а потім вирізати формочкою.
Рецепты блюд из рыбыРецепты блюд. Рецепты всевозможных диет. Рецепты любимых блюд
Рецепты с малиной - рецепт пончики с чесноком. Кулинарные рецепты.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter