Картопля "Дофіне"
- Картопля 1 кг
- Сир 200 г
- Фарш (будь-який (курячий, свинячий)) 200 г
- Сіль 1 ч.л.
- Перць чорний
- Яйце 1 шт
- Молоко 2 ст.
- Часник 1 зуб.
- Масло вершкове 50 г
Очистити картоплю, помити і обсушити. Нарізати її тонкими плстинками (я натерла на овочерізці з насадкою для шинкування капусти).
Посолити, поперчити її, додати 1/2 від усього натертого сиру і фарш.
Гарненько перемішати, додати яйце і молоко, знову перемішати.
Викласти у вогнетривку форму або в сковороду з високими бортами.
Я спочатку виклала картоплю з сиром і фаршем, а потім залила сумішшю з яєць і молока. Так легше. Форму необхідно змастити попередньо часником, а потім маслом.
Посипати зверху сиром, що залишився, покласти шматочок масла.
Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Це приблизно 35-40 хвилин, але це у кого яка духовка. А картопля повинна бути м'яка і рум'яна з кірочкою зверху.
В оригіналі "Дофіне" готується без м'яса. Тоді картопля виходить дуже ніжна, м'яка, прямо тане в роті. Але мені захотілося чогось поситніше.
А ви вже вирішуйте для себе, як вам більше подобатися.
Салат венок с черносливом и ветчинойСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
CAKE-BAR - крем для торта для украшения.
Медовик рецепт быстрыйКулинарные рецепты. Рецепты и советы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter