Картопля - дофіне
- Картопля 1 кг
- Молоко 200 мл
- Вершки жирні 450 мл
- Часник 2 зуб.
- Сіль морська
У воду з киплячою водою покласти часник, зменшити вогонь і варити 20 хв.
Вийняти часник і розім’яти його в ступці або протерти через сито.
Покласти часникове пюре в каструлю, влити молоко та вершки, щедро приправити сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.
Розкласти кружечки (завтовшки 5 мм) картоплі у форму, змащену олією, у 6-7 шарів.
Залити сумішшю з вершками і злегка ущільнити картоплю (вершки повинні доходити до верхнього краю).
Помістити в духовку, розігріту до 170°С і запікати 1,5-2 години, ущільнюючи картоплю кожні 20 хвилин.
Вершки будуть поступово вбиратися, картопля склеїться і стане єдиним цілим. Якщо рідини виявиться більше, ніж потрібно, злити її ложкою.
Коли верх запіканки зарум'яниться, ущільнювати картоплю більше не потрібно.
Вийняти з духовки і поставити у тепле місце на 10 хвилин.
Подавати або у формі, або нарізати за допомогою виїмки для печива.
http://recepti.biz.ua рецепт приготовления Украинского борща с голушками
Рецепты Приготовления - салат невеста рецепт. Готовим со вкусом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter