Картопля - дофіне

ДРУГІ СТРАВИ
804 Картопля - дофіне
Фото - Картопля - дофіне
інгредієнти:
  • Картопля 1 кг
  • Молоко 200 мл
  • Вершки жирні 450 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль морська

У воду з киплячою водою покласти часник, зменшити вогонь і варити 20 хв.

Вийняти часник і розім’яти його в ступці або протерти через сито.

Покласти часникове пюре в каструлю, влити молоко та вершки, щедро приправити сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.

Розкласти кружечки (завтовшки 5 мм) картоплі у форму, змащену олією, у 6-7 шарів.

Залити сумішшю з вершками і злегка ущільнити картоплю (вершки повинні доходити до верхнього краю).

Помістити в духовку, розігріту до 170°С і запікати 1,5-2 години, ущільнюючи картоплю кожні 20 хвилин.

Вершки будуть поступово вбиратися, картопля склеїться і стане єдиним цілим. Якщо рідини виявиться більше, ніж потрібно, злити її ложкою.

Коли верх запіканки зарум'яниться, ущільнювати картоплю більше не потрібно.

Вийняти з духовки і поставити у тепле місце на 10 хвилин.

Подавати або у формі, або нарізати за допомогою виїмки для печива. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://recepti.biz.ua рецепт приготовления Украинского борща с голушками

Рецепты Приготовления - салат невеста рецепт. Готовим со вкусом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter