Качка з яблуками у соусі з вина
- Качка 2 кг
- Яблуко 1 кг
- Вино (червоне сухе) 1 скл.
- Мед 3 ч.л.
- Масло вершкове 50 г
- Сіль, перець, цукор
Склянку вина змішати в сотейнику з медом, поставити на невеликий вогонь і уварювати, доки об'єм рідини не зменшиться в 2 рази, приблизно 10 хв. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Посолити, поперчити.
Яблука вимити. Половину плодів розрізати на четвертинки, видалити серцевину.
Скласти нарізані яблука в миску, додати половину підготовленого соусу, перемішати.
Качку вимити, обсушити, при необхідності обпалити, шкіру натерти сіллю, у середину помістити яблучну начинку. Розріз скріпити дерев'яними шпажки.
Соусом змастити качку з усіх сторін. Укласти птицю на деко грудкою вгору, налити на деко 50 мл води. Помістити в розігріту до 200°С духовку на 1,5 год.
Із решти яблук акуратно невеликим ножем вирізати серцевину. Всипати в кожне яблуко по 0,5 ч. л. цукру. Налити на деко з качкою залишене вино, покласти яблука розрізом вгору і готувати ще 7-10 хв. Готову качку і яблука перекласти на тарілку, накрити фольгою і дати постояти 10 хв. Частину, що залишилася на деко рідини перелити в сотейник, ложкою зіскрібаючи з поверхні деко загустілі і прикипілі залишки. Поставити сотейник на сильний вогонь. Довести до кипіння і подати до качки.
Очень вкусные кексы - рецепт кекс столичный. Рецепты кексов на любой вкус.
Рецепты на святую вечерюРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Кулинарные рецепты
Салат-коктейль из языка рецепт. Рецепты салатов с языка вареного.
Открыть кулинарный сайт. Кулинарные сайты пошаговые.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter