Качка під апельсиновим соусом
- Качка 2.5 кг
- Сіль 1.5 ст.л.
- Коріандр мелений 1 ч.л.
- Зира 0.5 ч.л.
- Майоран 1 пуч.
- Кмин 1 пуч.
- Петрушка 1 пуч.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Селера (стебло) 1 шт.
- Апельсин 3 шт.
- Цедра апельсинова
- Вино біле сухе 0.5 скл.
- Бульйон курячий 0.5 скл.
- Цукор 0.5 скл.
- Оцет виноградний 2 ст.л.
- Масло вершкове 1 ст.л.
- Борошно 1 ст.л.
Розігріти духовку до 250 градусів.
Змішати сіль, перець, коріандр і зіру. Цією сумішшю натерти попередньо обмиту і обсушену качку зовні і зсередини.
Половину апельсина нарізати на четвертинки і набити ними качку. Також у середину покласти кмин, майоран, петрушку і 4 часточки цибулі.
Сік залишеної половини апельсина змішати з вином і бульйоном і залишити осторонь.
Залишену цибулю, моркву і селеру рівним шаром розкласти у глибокому деко і на них покласти качку.
Запікати при 250 градусах протягом 30 хвилин.
Зменшити температуру до 180 градусів і влити у деко винно-бульйонну суміш.
Запікати до готовності (1 година 15 - 1 година 30 хвилин), періодично поливаючи соком.
Якщо в духовці є гриль, то останні хвилин 5 підрум'янити качку на грилі.
Соки скупчені у середині качки злити у деко, а її саму залишити осторонь хвилин на 15, доходити.
На сухій сковороді розплавити цукор до стану жовтої карамелі.
Змішати апельсиновий сік, оцет і сіль і додати у цукор.
На слабкому вогні помішувати доки цукор не розчиниться.
Сироп готовий, відставити убік.
Рідину, що залишилася у листі пропустити через дрібне сито (попередньо позбувшись від овочів).
Із процідженої рідини зняти якомога більше жиру.
Бульйоном довести кількість рідини до склянки.
Змішати розм'якшене масло із борошном до стану пасти.
У сковороді довести до кипіння соки з деко і постійно помішуючи ввести суміш олії з борошном, намагаючись уникнути утворення грудок.
Додати сироп і цедру і дати дійти на повільному вогні хвилин 5, періодично помішуючи, доки соус трохи не загусне.
Нарізати качку на порційні шматки, полити соусом і подавати з молодою відвареною картоплею.
Безумно вкусные рецепты блюд: польская выпечка рецепты. Рецепты выпечки.
www.recepti.biz.uaБаза рецептов. Фотографии готовых блюд и процесса приготовления
Закупка рецепты: праздничные закуски на новый год. Праздничные закуски.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter