Качина грудка на овочах під ожиновим соусом
- Філе качине (на шкірі)
- Масло вершкове 1 ст.л.
- Мед 1 ст.л.
- Коріандр (насіння) 1 ст.л.
- Перець духмяний (рожевий) 1 ст.л.
- Кабачок (цукіні або стручковий горох) 1 шт.
- Перець солодкий зелений
- Цукор 100 г
- Сіль
- Сік ягідний 100 мл
- Ожина 1 скл.
- Вино червоне 200 мл
Грудку вимити, підготувати, обрізати усі непоказні частини і обсушити серветкою. Натерти сіллю і перцем.
У сковороді розігріти вершкове масло і олію і на великому вогні обсмажити грудки із кожного боку по 5 хвилин.
Розігріти духовку до 200 градусів. Ступкою розтерти не дуже дрібно коріандр і рожевий перець.
За допомогою кулінарного пензля обмазати грудки із двох сторін.
Обсипати перцем і коріандром.
Викласти на деко і запікати 7 хвилин.
Вийняти з духовки, закутати у фольгу. Можна накрити рушником, щоб зберегти теплим. М'ясо має постояти. Тоді всі соки повернуться на місце.
Кабачок помити і нарізати товстими смужками. Перець нарізати довільно.
Покласти у широку сковороду, присипати 1 ст. л. цукру і сіллю. Додати ягідний сік.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 15 хвилин.
Зняти з вогню, вийняти овочі. Повернути на вогонь і уварювати ще протягом 10 хвилин. Вміст має загуснути.
Перебрати ягоди. Залишити небагато для прикраси.
У сотейнику змішати вино і цукор, встановити на маленький вогонь і готувати, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Збільшити вогонь і варити ще 5 хвилин.
Додати ожину і варити 12-15 хвилин. Постійно помішувати. Якщо соус недостатньо густий - готувати ще.
Дістати грудку і нарізати дуже обережно навскоси.
На тарілку викласти овочі, трохи полити соусом, у якому вони готувалися.
Зверху викласти грудку.
Полити гарячим соусом. Прикрасити ожиною.
Конфеты карамель калорийность 1 штПроизводство шоколада, конфет, батончиков, карамели, печенья, тортов
Салат вкуснятина с корейской морковьюМясных, фруктовых и экзотических салатов
рецепты консервирования салата из моркови
Рецепт праздничных блюдКулинарные рецепты. База рецептов
Купить оболочку для изготовления - приготовление домашней мясной колбасы. Купить мясные продукты.
ЗдесьПошаговые рецепты c фото. Тысячи рецептов. Подробнее на сайте
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter