Індійський плов
- Рис 250 г
- Баранина 600 г
- Лимон (лайм) 2 шт.
- Насіння анісу або фенхеля
- Вершки жирні 150 г
- Йогурт 150 г
- Масло вершкове 150 г
- Гвоздика 4 шт.
- Бульйон драглистий 600 г
- Кардамон (стручки) 7 шт.
- Кориця (паличка) 1 шт.
- Мак 2 ст.л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль
- Зелень шпинату 6 ст.л.
Довгастий рис промити, залити холодною водою. Від м'яса відокремити жир, потім нарізати його невеликими кубиками.
Маринад. Потовкти насіння фенхелю у ступці, вичавити сік лимонів, з'єднати їх. За допомогою виделки кожен шматок м'яса вмочити у цю суміш.
Вершки злегка збити, обережно додати у них йогурт, з'єднати із м'ясом.
Спеції. Мак підсмажити у духовці 15 хв, доки він не потемніє. Розчавити насіння маку у ступці, потім гвоздику, стручки кардамону. Корицю окремо розламати на великі частини.
У каструлю (казан) покласти вершкове масло, спеції, лавровий лист, додати рис і обсмажити його, хвилин 5-8, доки зерна рису стануть прозорими.
Додати у рис маринад із м'яса. Шматочки м'яса віджати, маринад додати у рис, м'ясо відставити. Долити у рис бульйон (щоб вище рису рідина стала), посолити, довести до кипіння. Всипати у каструлю зелень - дрібно порізаний шпинат.
Поверх рису у каструлі покласти лист пергаменту, накрити кришкою і відправити у гарячу духовку на 12-15 хвилин.
На вершковому маслі у сковороді обсмажити м'ясо.
Вийняти каструлю із духовки, шумівкою покласти у рис обсмажене м'ясо, обережно перемішати. Потім знову все накрити пергаментом, кришкою - і відправити у духовку хвилин на 15.
Обсмажити на вершковому маслі бланшований, розколотий на частини мигдаль, посипати ним плов. Краї обкласти обсмаженими у вершковому маслі родзинками.
Купить кондитерку - медовик торт. Нужен свадебный торт.
recepti.biz.uaКартошка В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter