І хто сказав, що курка не жар-птиця?
- Філе куряче 600 г
- Ваніль (стручки) 2 шт
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Мигдаль (пелюстки) 80 г
- Сіль
- Перець
- Яйця 2 шт
М'ясо (куряче філе) готуємо: миємо й обсушуємо. Злегка, без будь-якого фанатизму, відбиваємо - дуже зручно це зробити сковорідкою, поплескати м'ясо днищем сковороди.
Використовуємо ваніль тільки у вигляді стручків.
Ванілі робимо харакірі - розпорює уздовж (ну, розрізаємо ножем уздовж по всьому стручку).
Вишкрібаємо ретельно все насіння.
М'ясо натираємо з усіх сторін сіллю, перцем свіжомеленим і ваніллю (ваніль використовуємо всю, а сіль і перець, в принципі, "за смаком", але не переборщіть - тут повинні домінувати інші смаки і аромати!).
М'ясо готове.
Яйця збиваємо злегка.
Олія оливкова (я використовувала іншу - рафіновану соняшникову, мені не хотілося стороннього присмаку і запаху, а оливкова-такий має). Розігріваємо олію на сковорідці. Вогонь середній.
Мигдаль треба висипати в плоский посуд.
М'ясо вмакуємо в яйця, потім треба його обваляти в мигдалевих пелюстках, притискаючи їх сильніше до м'яса.
Обсмажуємо м'ясо - при цьому кладемо шматочки так, щоб вони не торкалися одне одного. Перевертаємо, коли одна сторона зарум'янилася. Дуже і дуже важливо - не перетримати м'ясо на вогні!. Я час не засікла: але тривав процес кілька хвилин, перевірила готовність так: проколола шматочок - не виділявся м'ясний сік - я і зняла з вогню.
Після того, як курка буде обсмажена, зніміть з вогню і на короткий час накрийте кришкою!.
Було, що ТРЕБА!.
Ніжно і соковито!. Ароматно!.
Мигдаль надає надзвичайно смачну пікантну нотку всій страви!
recepti.biz.ua рецепт первого блюда
Салат с жареными грибами и ветчиной рецептКлассические и оригинальные рецепты салатов с пошаговыми фото
Закупка рецепты - холодные закуски рецепты.
Рецепт салата с морепродуктами. Рецепты салата из морепродуктов.
Рецепт имбирного напитка: рецепты приготовления в микроволновке. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter