Hainanese Chicken Rice

ДРУГІ СТРАВИ
552 Hainanese Chicken Rice
Фото - Hainanese Chicken Rice
інгредієнти:
  • Курка 500 г
  • Імбир
  • Часник 12 зуб.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля шалот 5 шт.
  • Цибуля зелена 3 шт.
  • Рис 300 г

Обрізати курячий жир, порізати дрібним кубиком і відкласти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Натерти курку сіллю зсередини і зовні (краще засолити за кілька діб).

Налити у велику каструлю холодної води у кількості, достатній для того, щоб покрити занурену у неї курку хоча б на пару сантиметрів.

Додати у воду 5 розчавлених зубочків часнику, корінь імбиру, частину зеленої цибулі, половину шалот або ріпчастої цибулі, моркву, і, якщо є, бульйонні запчастини (шия, крила). Закип'ятити воду, покласти курку, довести знову до бурхливого кипіння, по можливості швидко, ретельно зняти піну і зменшити нагрів до стану слабкого кипіння (як на бульйон). Варити до готовності курки (35-40 хвилин або орієнтуючись на показання термометра), накривши каструлю кришкою.

Підготувати ємність, наповнену колотим льодом і крижаною водою, курку після досягнення готовності вийняти і миттєво перенести у ємність з льодом,.

Поливаючи зверху водно-крижаною сумішшю до повного та швидкого охолодження (протягом 10 хвилин).

Вийняти з води, обсушити і обробити на тонкі (1,5-2 см) порційні шматки, намагаючись не розшарувати м'ясо і шкіру, відкласти.

Бульйон слабо посолити, враховуючи, що він буде уварюватися і випаровуватися.

На важкій сковороді або у товстостінній каструлі розтопити курячий жир, шкварки прибрати. Спасерувати залишений шалот (або ріпчасту цибулю) до прозорості, додати часник, потім всипати рис і обсмажити на помірному вогні до появи прозорості кінчиків рисових зерен, постійно помішуючи.

Залити теплим бульйоном у кількості, необхідній для приготування рису.

Залишений бульйон уварити до кількості, достатньої для запланованих порцій страви, при необхідності присолити, але не особливо стараючись (і бульйон, і рис, і навіть курка повинні зберегти делікатний, не надто яскравий смак, якому будуть акомпанувати соуси), розлити по піалах, присипавши залишеною зеленою цибулею і злегка приперчити.

Готовий рис викласти на тарілку, поряд розкласти шматки вареної курки.

Подати сіль, перець у млинку і соуси.

ТутПриготовьте полезный горячий салат с Курицей и яблоками без майонеза

www.recepti.biz.uaПошаговые рецепты c фото. Тысячи рецептов. Подробнее на сайте

Домашний майонез рецепт. Майонез легкий.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter