Голубці з рисом і грибами
- Капуста білоголова 1 шт.
- Рис 200 г
- Гриби 150 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Сметана 200 г
Капусту очистити від верхнього листя, промити. Довгим гострим ножем вирізати качан, покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 5-10 хв. Капустяні листки повинні стати м'якими, але при цьому не зваритися.
Відкинути капусту на дуршлак, дати стекти всій воді. Розібрати качан на окремі листки, відібрати цілі і великі. Основу кожного листка злегка відбити.
У каструлі закип'ятити воду, додати 1 ч. л. олії, трохи солі і рис. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити без кришки 8-10 хв. Злити зайву воду. Рис перекласти у миску.
Гриби заздалегідь замочити в кип'яченій воді. Воду злити, гриби нарізати великими шматками. Цибулю і моркву вимити, очистити і дрібно нарізати. Розігріти в сковороді 2 ст. л. олії, обсмажити в ній цибулю 3 хв. Додати гриби і смажити ще 2 хв. Потім додати моркву, готувати під кришкою 3 хв. Зняти з вогню, остудити і змішати з рисом. Посолити, поперчити.
Викласти на капустяні листки по 2 ст. л. начинки. Згорнути листя конвертиком.
Розігріти в сковороді 2 ст. л. олії, обсмажувати голубці по 3 хв із кожного боку, залити сметаною і тушкувати на невеликому вогні 10 хв.
Решту капустяних листків можна дрібно порубати і додати у начинку для голубців. У фарш можна додати дрібно нарубану зелень петрушки, кінзи або базиліка.
Салаты рецепты: мясные салаты. Рецепты салатов на любой вкус.
ТутУзнай как готовить правильный плов! Понятные пошаговые рецепты с фото
Кулинарные рецепты с фотографиями суши здесь
Рецепт ужина на скорую рукуКулинарные рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter