Голубці по-молдавськи
- Лист виноградний (капуста свіжа або квашена)
- Свинина (жирна) 600 г
- Крупа кукурудзяна 200 г
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сік томатний 300 мл
- Сметана 200 мл
- Петрушка (корінь)
- М´ята (сушена)
- Майоран
- Сіль
- Цукор
Свіже виноградне листя залити окропом і заварити протягом 20 хвилин. Якщо консервоване листя шляхом соління, то потрібно вимочувати протягом години в теплій воді. Листя капусти потрібно проварити в киплячій воді.
Кукурудзяну крупу відварити до напівготовності.
М'ясо потрібно використовувати жирне, краще підчеревина. Пропустити через м'ясорубку або дрібно нарубати.
Ріпчасту цибулю нарізати кубиками. Соломкою нарізати моркву і корінь петрушки. Овочі обсмажити.
Фарш: змішати свинину, кукурудзяну крупу, овочі, посолити, поперчити, додати суху м'яту і майоран. Фарш вибити об дно миски, щоб фарш ущільнився.
Начиняти виноградне або капустяне листя начинкою. На основу листа, гладкою стороною вгору, викласти ложку фаршу і акуратно загорнути голубець. Злегка стиснути його і викласти в посуд для тушкування (дно посуду попередньо вистелити виноградним листям).
Соус. Натерти на крупній тертці цибулю, потім обсмажити. Перемішати томатний сік, сметану, додати туди цибулю, сіль і цукор за смаком. Якщо свіже листя, то розбавити соус водою, в якій відварювалось листя. Соус довести до кипіння.
Залити голубці соусом.
Зверху накрити виноградним листям, закрити кришкою, і тушкувати на слабкому вогні 40-50 хвилин.
Подавати голубці з часниковим соусом "мужду" (головку часнику дрібно порубати, розтерти з сіллю, розвести виноградним відваром або бульйоном).
Рецепт крабового салата - салати з крабами. Рецепт Бисквита В Мультиварке.
Рецепты Для Мультиварки - вторые блюда по домашнему.
Кухонные Принадлежности: пирог в разъемной форме. Купить кондитерку.
Как приготовить летний салат: рецепт салата с фетой.
Рыба с овощами, запеченная в майонезеПроизводство майонеза, масла
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter