Гарбузове фондю
- Гарбуз 400 г
- Помідор 200 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник свіжий 3 зуб.
- Сир (твердий або напівтвердий, який добре плавиться) 200 г
- Вино біле сухе 200 мл
- Лимонна цедра 0.5 шт.
- Шафран 0.5 ч.л.
- Цибуля порей (біла частина) 0.5 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Петрушка (свіжа)
- Селера (гілочки зелені) 3 шт.
- Розмарин (гілочка) 1 шт.
- Кетчуп (томатний соус) 2 ст.л.
- Коріандр 0.5 ч.л.
- Мускатний горіх (мелений) 0.5 ч.л.
- Олія оливкова 50 мл
- Сіль
- Оцет винний 1 ст.л.
- Багет (простий батон, креветки)
У каструлі або сотейнику з товстим дном розігріти оливкову олію. Ріпчасту цибулю і цибулю порей дрібно нарізати і відправити в олію. До золотистого кольору не доводити. Цибуля повинна стати тільки прозорою. До цибулі додати порізаний часник, петрушку, розмарин і селеру (цілими гілочками), лавровий лист і коріандр. Тушкувати на повільному вогні, помішуючи, 10-15 хвилин.
Гарбуз нарізати на дрібні кубики і відправити до цибулі. Помідори очистити від тонкої шкірки (опустивши на пару хвилин в окріп).
Очищені помідори також дрібно нарізати, видаливши насіння. Додати помідори в каструлю. Додати кетчуп і трохи вина. Варити під кришкою на повільному вогні 20-30 хвилин, періодично помішуючи.
Шафран замочити в невеликій кількості окропу на 10 хвилин.
У сотейник влити все вино, оцет, додати мускатний горіх і лимонну цедру. (Якщо вино кислувате, то можна обійтися і без оцту).
Варити, помішуючи, ще 15 хвилин. Додати шафран. До цього часу маса стане практично однорідною.
Видалити акуратно з фондю гілочки петрушки, селери, розмарин і лавровий лист. Якщо в масі залишилися шматочки гарбуза, то можна злегка збити все блендером. Сир натерти на тертці і відправити до овочів. Постійно перемішуючи, дати сиру розплавитися. Додати сіль за смаком.
Нарізати багет невеликими кубиками. Підготувати креветки або будь-які інші продукти (невеликого розміру, але які зручно нанизувати на шпажки або дерев'яні палички). Перелити гарбузове фондю в гарячу керамічну миску і негайно, вмочуючи в гарбузове фондю шматочки хрусткого багета їсти.
Поможем выйти замуж в Германию: рецепты капусты пелюстки. Зачем Вам есть одну капусту.
Пирог бисквитный с тыквой. Бисквитный пирог с тыквой.
Заправка салат цезарь www.recepti.biz.ua
Что подарить коллеге на Рождество: рецепты блюда на рождество.
Рецепты для ужина - салатики рецепты новинки. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Польские столы стулья для кухни recepti.biz.ua
Рецепты салатов на любой вкус - рецепты салатов с каперсами. Готовим со вкусом.
Чанахи рецептТорт В Мультиварке Рецепты. Авторские рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter