Фаршировані кальмари у томатному соусі
- Кальмар 500 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Олія рослинна 4 ст.л.
- Борошно 1 ст.л.
- Вино біле сухе 100 г
- Помідор (консервований) 500 г
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Куркума 0.33 ч.л.
- Петрушка (свіжа) 2 ст.л.
- Рис (варений, довгозернистий) 100 г
- Горіхи кедрові 2 ст.л.
- Родзинки 30 г
- Крихта хлібна (суха, панірувальні сухарі) 20 г
Кальмари почистити, плівку зняти. Плавці нарізати.
У 2 столових ложках олії обсмажити 2/3 цибулі та увесь часник протягом 5 хвилин. Додати борошно, пасерувати 1 хвилину і акуратно влити вино. Довести до кипіння.
Додати помідори, сіль і перець, петрушку і базилік. Тушкувати 15 хвилин.
В іншій сковорідці розігріти олію, що залишилася і обсмажити нарізані плавці кальмара із 1/3 залишеної цибулі протягом 5 хвилин. Додати рис, горішки, родзинки і куркуму. Все перемішати і посолити. Остудити.
Нафарширувати тушки кальмарів і закріпити начинку, встромивши дерев'яні шпажки (зубочистки). Викласти тушки у велику неглибоку форму.
Зверху налити томатний соус. Посипати сухарями і випікати у духовці 55 хвилин при 180 градусах, доки кальмари не стануть м'якими. Подавати із листовим салатом. Вийняти дерев'яні палички при подачі.
Рецепты на Рождество. Индейка рецепт Рождество.
Салат с папоротником и Курицей. Салат из Курицы и другие кулинарные рецепты.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter