Фаршировані баклажани по-сирійських
- Баклажани 1.5 кг
- М´ясо (М´ясний фарш (у мене яловичий)) 300 г
- Цибуля ріпчаста (Середні) 3 шт
- Часник 5 зуб.
- Перець солодкий (болгарський) 1 шт
- Сік томатний скл. 1 ст.
- Помідор (для прикраси) 1 шт
- Сіль
- Спеції
Для цієї страви вибираємо невеликі свіжі баклажани бажано близькі за розміром.
Баклажани очищаємо смужками, як на малюнку. При готуванні це допоможе зберегти їх форму і в той же час наші баклажани будуть дуже ніжними і приємними на смак.
Обсмажимо баклажани порціями у великій кількості рослинного масла. При обсмажуванні цілими баклажани практично не вбирають в себе масло і це великий плюс цієї страви.
Обсмажувати потрібно до золотистого або світло-коричневого кольору!. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, який збере надлишок олії з поверхні.
Фарш злегка обсмажити на сковорідці. Потім додамо нарізані солодкий перець і цибулю.
Тушкуємо до готовності, посоливши і додавши спеції: мелені чорний перець, паприку, лавровий лист.
У баклажанах робимо розріз збоку і великими пальцями злегка приминаємо м'якіть всередині, формуючи чашечки, куди ми потім і укладаємо приготований фарш. Баклажани перед фарширування трошки присолюємо всередині.
У томатний сік видавлюємо часник, висипаємо дрібно нарізану петрушку, все добре перемішуємо і заливаємо нафаршировані баклажани.
Зверху викладаємо кружальця помідорів і ставимо в духовку на 15 - 20 хвилин.
Готові баклажани посипаємо зеленню петрушки.
Смачного!.
рецепты салата с морепродуктами
Домашний майонез рецепт http://recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter