Фаршировані баклажани
- Баклажани (не сильно великі, але "пузатенькі") - 2 шт
- Фарш м´ясний - 1 упак.
- Яйце - 1 шт
- Сир пармезан (на око і смак. Але, на мою думку, чим більше - тим смачніше.)
- Цибуля - 1 шт
- Базилік (свежій. Кілька листочків. Я кладу зазвичай не менше 6-8.)
- Томатне пюре або свіжі помідори
- Сіль
- Суміш перців мелених
- Кедрові горішки (на око)
- Олія оливкова
Цибулю порізати і обсмажити в оливковій олії, додати томатне пюре, підсолити, поперчити сумішшю свіжомелених перців і тушкувати до готовності на повільному вогні. В кінці готування додати листочки базиліка.
Баклажани порізати поперeк на 3-4 рівні частини (залежно від їх розміру). Ложкою акуратно вийняти м´якоть, надаючи форму чашечки. Стінки повинні бути достатньо тонкими, щоб добре пропікатися, і в той же час досить товстенькими, щоб витримувати вагу начинки.
Готові "чашки" наповнити начинкою: фарш + яйце + дрібно тeртий пармезан + кедрові горішки (сіль, суміш свіжомелених перців за смаком) і поставити в сковороду з соусом. Сковорода повинна бути достатньо глибокою, щоб її можна було закрити кришкою, не "задавивши" баклажани.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні - від 20 хвилин "до переможного кінця". Тобто якщо стінки вийшли у вас занадто товсті, у заявлені в рецепті 20 хвилин тушкування ви не укладетеся. Готовність страви легко перевіряється вертикальним втиканням вилки в стінку баклажанною чашечки. Якщо входить без зусиль - страва готова.
Розміщуємо його ненадовго в розігріту духовку - щоб трохи підрум´янити зверху. І розкладаємо баклажани по тарілках, чесно ділячи навпіл соус зі сковорідки.
Рецепт кофе гляссе с фотоИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты
ТутКлассические и оригинальные рецепты салатов с пошаговыми фото
Ржаная закваска: ржаная закваска рецепт.
recepti.biz.uaРусские пироги на заказ! Быстрая доставка прямо из печки! Есть самовывоз
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter