Фаршировані баклажани

ДРУГІ СТРАВИ
1834 Фаршировані баклажани
Фаршировані баклажани
інгредієнти:
  • Баклажани (не сильно великі, але "пузатенькі") - 2 шт
  • Фарш м´ясний - 1 упак.
  • Яйце - 1 шт
  • Сир пармезан (на око і смак. Але, на мою думку, чим більше - тим смачніше.)
  • Цибуля - 1 шт
  • Базилік (свежій. Кілька листочків. Я кладу зазвичай не менше 6-8.)
  • Томатне пюре або свіжі помідори
  • Сіль
  • Суміш перців мелених
  • Кедрові горішки (на око)
  • Олія оливкова

Цибулю порізати і обсмажити в оливковій олії, додати томатне пюре, підсолити, поперчити сумішшю свіжомелених перців і тушкувати до готовності на повільному вогні. В кінці готування додати листочки базиліка.

Баклажани порізати поперeк на 3-4 рівні частини (залежно від їх розміру). Ложкою акуратно вийняти м´якоть, надаючи форму чашечки. Стінки повинні бути достатньо тонкими, щоб добре пропікатися, і в той же час досить товстенькими, щоб витримувати вагу начинки.

Готові "чашки" наповнити начинкою: фарш + яйце + дрібно тeртий пармезан + кедрові горішки (сіль, суміш свіжомелених перців за смаком) і поставити в сковороду з соусом. Сковорода повинна бути достатньо глибокою, щоб її можна було закрити кришкою, не "задавивши" баклажани.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні - від 20 хвилин "до переможного кінця". Тобто якщо стінки вийшли у вас занадто товсті, у заявлені в рецепті 20 хвилин тушкування ви не укладетеся. Готовність страви легко перевіряється вертикальним втиканням вилки в стінку баклажанною чашечки. Якщо входить без зусиль - страва готова.

Розміщуємо його ненадовго в розігріту духовку - щоб трохи підрум´янити зверху. І розкладаємо баклажани по тарілках, чесно ділячи навпіл соус зі сковорідки.

Рецепт кофе гляссе с фотоИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты

ТутКлассические и оригинальные рецепты салатов с пошаговыми фото

Ржаная закваска: ржаная закваска рецепт.

recepti.biz.uaРусские пироги на заказ! Быстрая доставка прямо из печки! Есть самовывоз