Фарширована щука

ДРУГІ СТРАВИ
738 Фарширована щука
Фото - Фарширована щука
інгредієнти:
  • Щука (свіжа) 1.25 кг
  • Свинина (жирна) 300 г
  • Булка біла 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень (кріп)
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Молоко

Щуку добре очистити від луски, відрізати голову і вийняти усі нутрощі. Обережно надрізуючи м'ясо біля шкіри риби, поступово зняти шкіру панчохою аж до хвоста.

Важливо стежити, щоб шкіра не порвалася на плавниках. Не біда, якщо на шкірі залишиться філе, його потім легко можна зчистити ножем. Дійшовши до хвоста, перерубати хребет і вийняти м'якоть разом із кістками і залишеними нутрощами. Філе зчистити із кісткою і видалити залишені потрухи.

Рибне філе перекрутити на м'ясорубку разом зі свининою, цибулею, розмоченою в молоці булкою. До фаршу додати яйце і сіль, перець, зелень і добре усе перемішати. Набити рибу готовим фаршем, а потім пришити до тушки голову звичайними білими нитками.

Намагатися не набивати щуку фаршем дуже щільно, інакше під час запікання у духовці шкіра може луснути і сік із фаршу витече. Якщо фарш залишиться, з нього можна приготувати пару котлет.

На деко укласти вощений папір (якщо деко з антипригарним покриттям, цього можна не робити, а трохи змастити олією) і на нього покласти рибу, зігнувши її підковою.

У рот рибі вставити зубочистку або сірник. Змочити руки у воді і акуратно розгладити тушку риби, щоб вирівняти волокна шкіри і готова щука виглядала добре. Відправити щуку на годину-півтори у добре нагріту (до 200 градусів) духовку.

Зазвичай щука добре зарум'янюється сама, але якщо здається, що готовій страві не вистачає рум'яної скоринки, за 10 хвилин до кінця приготування її можна змастити вершковим маслом. У місці, де голова пришита до тулуба під час смаження буде витікати сік. Зазвичай його буває трохи і на загальній соковитості страви це не відбивається.

Готову рибу ще гарячою зняти з деко, вийняти з рота сірник і укласти на тарілку. У рот рибі можна покласти зелень або шматочок лимона, а тушку прикрасити як завгодно.

Невероятно вкусные рецепты блюд - вторые блюда по домашнему. Вкусные рецепты просто.

Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт ужина на скорую руку. Готовим со вкусом.

Салат-коктейль из языка рецепт. Рецепты салатов из языка.

Крем для торта - крем с манкой для торта.

Майонез своими руками из перепелиных яицРастительные и животные масла, жир, майонез, семена и пр

сайт кулинарный

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter