Фарширована качка "Апельсинова симфонія"
- Качка 1800 г
- Апельсин 3 шт.
- Яблуко зелене 3 шт.
- Цукор 50 г
- Коньяк 40 мл
- Оцет яблучний 60 мл
- Імбир свіжий 50 г
- Вино біле напівсолодке 200 мл
- Сіль
- Перець
- Кріп свіжий
- Картопля 300 г
Помити качку і обсушити паперовими рушниками.
Розігріти духовку до 150°С. Апельсин розрізати на четвертинки і натерти ними качку.
Покласти четвертинки апельсина і четвертинки одного яблука у середину тушки разом з декількома гілочками кропу і невеликим шматочком очищеного імбиру.
Качку проткнути у декількох місцях виделкою. Зв'язати ніжки і крильця ниткою, щоб качка зберегла гарну форму. Сколоти зубочистками (можна зашити нитками) шийку і «попку» качки.
На деко поставити грати. Помістити качку грудкою вниз і запікати 25 хв. Перевернути качку і готувати ще 20 хв.
Із залишених апельсинів вичавити сік. Сотейник поставити на середній вогонь, всипати цукор і готувати, доки він не почне плавитися. Обережно влити оцет, готувати 3 хв. Додати апельсиновий сік і коньяк, готувати 2 хв.
Температуру духовки збільшити до 180°С.
У форму для випікання (розміром 1/2 деко) покласти шматочки імбиру, яблучка, вилити вино. У центр помістити качку.
Навколо розмістити крупно порізану картоплю.
Облити качку половиною апельсинового соусу, щільно накрити тарілку фольгою і готувати близько 1,5 години, періодично поливаючи соусом, що залишився кожні 20 хв.
Готову качку звільнити від ниток і зубочисток. Нарізати шматочками.
Рецепт Бисквита В Мультиварке - салати з серцем. Сенсационный Термомикс ТМ5.
Кулинарные блюда для худеющих - лучшие блюда для фуршета. Блюда для фуршета.
http://recepti.biz.uaИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
www.recepti.biz.uaКулинарные рецепты. Рецепты и советы
ЗдесьСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter