"Фальшиве порося"

ДРУГІ СТРАВИ
756 "Фальшиве порося"
Фото -
інгредієнти:
  • Картопля 1 кг
  • Масло 50 г
  • Сметана 50 г
  • Борошно 0.5 скл.
  • Білок 1 шт.
  • М´ясо (яловичина) 400 г
  • Гриби 400 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Жовток 1 шт.

Зварити очищену і промиту картоплю.

Потовкти, додати масло, сіль, розбавити сметаною (можна молоком).

Додати 1 сирий яєчний білок і борошно - стільки, щоб тісто не прилипало до рук, і його можна було ліпити.

Начинка.

М'ясо (м'якоть) нарізати маленькими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді, а краще в жаровні.

М'ясо залити 2 склянками окропу, закрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні десь годину.

Гриби і цибулю порізати невеликими кубиками.

Обсмажити гриби з цибулею.

Невелику частину картопляного пюре тонким шаром розкласти на кришку жаровні або деко, змащене олією.

Викласти зверху всю м'ясну і грибну начинки у вигляді подовженої гірки. Зверху покрити пюре, що залишилося і з нього виліпити тушку порося: подовжити мордочку, закінчити її п'ятаком, зробити вуха, округлий живіт, зробити 4 ніжки. Очі - горошки перцю. Для хвостика треба скачати тонкий рулик.

За допомогою виделки і ножа зробити вії, поглиблення у потрібних місцях, складочки на тушці і т. д.

Зверху тушку змастити збитим жовтком і поставити у гарячу духовку хвилин на 15-20, тільки щоб трохи зарум'янився, адже начинка всередині вся готова.

Відразу не розрізати, нехай трохи охолоне, інакше ніжне тісто може розвалитися. 

 

Рецепт лаваш на грилеРецепты и советы

recepti.biz Сборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др

Что подарить коллеге на Рождество: рецепты блюда на рождество. Книга Рецептов Для Мультиварки.

recepti.biz.ua рецепт салата из морепродуктов

Купить наши продукты онлайн: как правильно приготовить соус бешамель. Как правильно приготовить.

Домашний майонез рецепт поваренокРастительные и животные масла, жир, майонез, семена и пр