Домашня ковбаса
- Свинина 1900 г
- Сало 300 г
- Часник 2 зуб.
- Кишка
Свинину порізати на дрібні шматочки.
М'ясо посолити, поперчити, додати часник, спеції і трави: зерна гірчиці, коріандр, кмин та ін. Гарно вимішати усі продукти, доливаючи воду. Жмакати дуже активно і довго. Коли м'ясо стає сухим, знову підлити воду і так багато разів, доки м'ясо не стане вологим.
Для начинки використовувати стару ручну м'ясорубку і спеціальну трубочку (якщо такої немає, обрізати шийку пластикової пляшки, від горлечка вниз приблизно 15-20 см, виходить конус, лійка).
На трубочку одягнути "гармошкою" кишку і почати начиняти не дуже туго, щоб не лопнули. Коли наповнити кишки м'ясом, зав'язати спочатку по середині, а потім кінці. Голкою зробити багато частих проколів, щоб випустити повітря і щоб при запіканні не лопнула.
На нижню поличку у духовку поставити глибоке деко із водою, а ковбасу не середню полицю, на решітку.
Запікати 1 годину 20 хвилин при 200°С. Час випічки залежить від духовки, від товщини кишки.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter