Долма
- Баклажан 6 шт.
- Кабачок 5 шт.
- Перець болгарський 4 шт.
- Часник 8 зуб.
- Томатна паста 0.5 бан.
- Листя виноградне 400 г
- Курка (філе) 1 кг
- Рис (круглий) 2 скл.
- Перець червоний (гіркий) 3 г
Надрізаємо головки в баклажанів і кабачків. Вийняти увесь вміст, товщина стінок має бути дуже тонкою, не більше 3 мм.
Куряче філе ріжемо маленькими кубиками.
Обсмажуємо курку в казанку, додаємо туди рис, часник рубаний, томатну пасту 3-4 ст. ложки, перчимо, солимо.
Смажимо ще 5 хвилин на сильному вогні. Потім відставляємо, даємо охолонути.
Фаршируємо овочі начинкою, викладаємо їх лицем до лиця.
І так у два шари.
Заварюємо листя винограду (якщо свіжі, то просто залити окропом). З листа видаляємо черешок. Розправляємо і на лицьову сторону чайною ложкою викладаємо фарш.
Загортаємо.
Робимо конвертик.
Скачуємо у ковбаску.
Далі, викладаємо долму зверху на баклажани.
У тарілці розчиняємо пасту з водою і сіллю, заливаємо долму.
Ставимо зверху тарілку і прес.
Включаємо сильний вогонь, як закипить - на середній. Готуємо рівно годину.
Потім викладаємо долму на велику тарілку, подається з салатом джаджик (4 огірки залити 700 г кефіру, додати 2 зуб. подрібненого часнику, 1 ст. л. лимонного соку, посолити, посипати сушеною м’ятою).
ТутУчимся готовить простые полезные и вкусные салаты! Читайте на
Маковый торт царица эстер в мультиваркеТорт В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter