Чкмерулі
- Курка 1 кг
- Масло вершкове 3 ст.л.
- Перець чорний (мелений)
- Часник 8 зуб.
- Сіль (морська) 1 ст.л.
- Хмелі-сунелі 0.5 ч.л.
- Паприка солодка (мелена) 1 ч.л.
- Кінза (петрушка) 1 пуч.
- Вода 1 скл.
Курку розрізати по лінії грудної кістки і розплющити так, щоб вона цілком укладалася у велику сковорідку. Натерти птицю чорним меленим перцем.
Розтопити вершкове масло у великій сковороді. Покласти курку спинкою догори.
Закрити кришкою (тарілкою) діаметром менше, ніж сковорода.
На кришку поставити вантаж (чайник з водою) і смажити на сильному вогні до золотистої скоринки, 5-7 хвилин.
Перевернути курку, закрити кришкою, покласти вантаж і зменшити вогонь. Готувати 35 хвилин, пару раз перевернувши у процесі.
У ступку покласти довільно порізаний часник, морську сіль, паприку, хмелі-сунелі і порізану кінзу. Розтерти.
Додати до суміші 1 склянку води, перемішати.
Курку прибрати зі сковороди. Процідити масло. Покласти курку в іншу сковороду, додати проціджене масло. Полити сумішшю курку, дати закипіти, зменшити вогонь, закрити кришку і готувати 15 хвилин.
Подавати курку з відвареним рисом або картопляним пюре.
Бульйоном, що утворився від курки, можна полити гарнір.
Творожная пасха рецепт. Рецепт пасхи.
Листовые салаты и заправки к ним. Соусы заправки салатов.
Рецепты Приготовления: рецепты салатов из моркови. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Кулинарные рецепты с фотографиями - рецепты юлии высоцкой. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Рецепты выпечки - украинская выпечка рецепты с фото. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Рецепты салата из морепродуктов. Рецепты салатов из ассорти морепродуктов.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter