Boeuf Bourguignon
- Яловичина
- Цибуля ріпчаста
- Бекон
- Печериці
- Масло вершкове
- Морква
- Вино червоне
- Борошно
- Петрушка
Яловичину нарізати невеликими шматками.
Обсмажити трохи сала, порізаного на товсті довгасті шматочки. Коли майже увесь жир зі шматочків вийшов, шматочки вийняти, жир злити, залишити тільки пару ложок, і в цьому жирі обсмажити м'ясо, щоб покрилося рум'яною скоринкою з усіх сторін.
М'ясо вийняти, а де воно смажилося покласти порізані моркву і цибулю, і смажити, доки не стануть м'якими. Тоді покласти м'ясо і сало назад у каструлю.
Залити все парою склянок яловичого бульйону і 2/3 пляшки червоного вина із сильним смаком: бургундське, бордо, к'янті, мерло.
Додати приправи - кмин, три зубочки часнику, пару лаврових листків. Посолити. Готувати, щоб закипіло, тоді зменшити вогонь, щоб повільно булькало, і залишити на три-чотири години.
20-30 маленьких цибулин (шалот) укинути на хвилину у киплячу воду, потім перелити холодною водою. Відрізати кінчик, де були корені, натиснути інший кінець, і цибулька вистрибує зі шкірки.
Таким чином очистити усю цибулю, тоді покласти у невелику каструльку, де розтоплена ложка вершкового масла і ложка оливкової олії. Обсмажити до золотистого кольору, близько 10 хвилин. Залити половиною склянки яловичого бульйону, покласти сіль, перець, лавровий лист, пару гілочок петрушки і свіжого кмину, вогонь найменший, щоб булькало трохи, і так тушкувати хвилин сорок-п'ятдесят, нічого не чіпаючи, тільки доглядаючи, щоб рідина повністю не випарувалася.
Лавровий лист і зелень обережно вийняти.
У сковорідці нагріти пару ложок вершкового масла і ложку оливкової олії. Туди ж покласти 0,5 кг очищених і порізаних на чверть грибів. Смажити на сильному вогні.
Через три-чотири години тушкування, процідити через сито, м'ясо покласти назад, а моркву, цибулю і зелень вийняти. Рідину варити на сильному вогні, щоб трохи загусла, тоді укинути шматочок вершкового масла, пом'ятого із борошном (по ложці). Зробити вогонь трохи менше і, працюючи віночком, повільно розтопити масло і борошно, щоб усе загусло.
У каструлю із м'ясом покласти цибулю та гриби.
Усе залити соусом. На стіл подавати на макаронах.
Повар на банкет. Заказывай: лучшие блюда для фуршета.
Обеденные Столы и Стулья: страви до святкового столу. Стол! Жми.
Печенье за 15 минут без яицПроизводство шоколада, конфет, батончиков, карамели, печенья, тортов
www.recepti.biz.uaФотографии готовых блюд и процесса приготовления. Кулинарные рецепты
Правильное питание для детей: рецепты пудингов для детей.
Диета: рецепты для похудения: рецепты пошагово с фото. Мультиварка Philips.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter