Бешбармак
- Яловичина (огузок) 2.5 кг
- Баранина (лопатка) 1.2 кг
- Борошно пшеничне (вищий ґатунок) 3 скл.
- Яйце 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Цибуля зелена 1 пуч.
- Сіль
- Перець духмяний (горошком) 0.5 ч.л.
Надрізати м'ясо майже до кістки уздовж волокон у вигляді книжки і втерти велику сіль (не морську). Скласти у чашку, загорнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
На наступний день м'ясо промити, залити холодною водою і поставити варитися. Каструля повинна бути велика і простора. Після того, як м'ясо закипить, необхідно дуже ретельно зняти пінку і зменшити вогонь під каструлею до мінімуму. Через 2 години посолити. М'ясо вариться 2,5-3 години.
Замісити тісто на бешбармак (3 яйця, борошно і 0,5 ч. л. солі).
Тісто повинне вийти за консистенцією досить крутим. Готове тісто затягнути у харчову плівку і залишити на 30-40 хвилин.
Готове м'ясо вийняти з бульйону, скласти у глибоку чашку і щільно накрити. Бульйон ретельно процідити. Він повинен вийти ідеально прозорим і дуже наваристим.
Розкачати тісто дуже тонко. Скласти пласти тіста на рушнику і накрити, не даючи йому пересихати.
М'ясо нарізати на шматочки.
Цибулю нарізати скибочками.
Із готового бульйону ополоником зняти жир (навар).
Приготувати соус. Цибулю посолити, поперчити і залити наваром, накрити кришкою.
Розкатані коржі нарізати на прямокутники розміром з гірчичник.
Бульйон розділити на дві частини. Одну частину розбавити киплячою водою, посолити. У ній відварювати тісто.
Варити після закипання 3-4 хвилини. Викладати шумівкою на тарілку.
Після того, як всі прямокутники готові, викласти поверх них відварене м'ясо.
Полити зверху соусом і посипати для краси зеленою цибулею.
Подавати відразу. Бульйон подати до закінчення трапези, наливаючи у великі піали.
recepti.biz салати рецепти з фото
Рецепты Для Мультиварки: смачна вечеря рецепти. Быстрые рецепты блюд! Вкусно.
http://recepti.biz.ua сборник рецептов Холодных закусок
Рецепт салата с фетойИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Рецепты и советы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter