Бараняча ніжка із пряними травами
- Нога бараняча 1 шт.
- Кефір 2 скл.
- Лимон 2 шт.
- Часник 5 зуб.
- Імбир
- Гірчиця (діжонська) 2 ст.л.
- Паприка солодка (мелена) 3 ст.л.
- Сіль
- Спеції (коріандр, майоран, материнка, кмин, розмарин, базилік, гірчичні зерна, шавлія, гвоздика) 1 ч.л.
- Перець чорний (мелений)
Ніжку ретельно почистити від зайвого жиру і плівок.
Приблизно склянку або трохи більше йогурту (кефіру) змішати із лимонним соком, покласти ніжку на фольгу або плівку і залити маринадом, закрити і на добу поставити у холодильник.
Вийняти треба заздалегідь, щоб м'ясо звикло до навколишньої температури, витерти залишки маринаду, нашпигувати трохи часником, увімкнути духовку на розігрів.
Почистити часник, імбир і нарізати, треба потовкти у ступці спочатку зерна коріандру, гірчиці, а потім все інше.
У пряну запашну кашку додати материнку, солодку паприку, розмішати.
Додати трохи кефіру, лимонного соку. Повинна отриматися густа сметаноподібна маса.
Обробити ніжку соусом.
Покласти у форму ще трохи часнику.
Накрити фольгою і відправити у розігріту до 250 градусів духовку на 15 хвилин.
Зменшити температуру до 180 градусів, залишити ще на 1 годину, вийняти, вимкнути духовку, зняти фольгу і поставити у духовку ще хвилин на 15-20, щоб м'ясо відпочило і дійшло до кондиції.
Викласти у тарілку і нарізати порційними шматочками.
Рецепт лаваш на грилеМультиварка Рецепты Творожен. Авторские рецепты
Рецепты салатов с фото. Салат рецепты фото.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter