Баранина із квасолею та овочами у горщиках
- Баранина (ягнятина) 0.8 кг
- Квасоля (червона відварна) 2 скл.
- Картопля 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Томатна паста 2 скл.
- Вино червоне сухе 0.5 скл.
- Сметана 2 скл.
- Часник 2 зуб.
- Сіль
- Розмарин
- Перець чорний
Баранину нарубати порційними шматками із кістками (не дрібно) - по 2 шматки на порцію, скласти у миску, трохи посипати сухим розмарином і скропити винним оцтом або вином (не солити), перемішати і залишити на 2-3 години (можна більше) для маринування. Якщо баранина з жиром - смажити на сухій сковороді, якщо пісна - влити трохи олії - тільки щоб змастити дно сковороди. Обсмажити м'ясо з усіх боків до золотистої скоринки із розчавленим часником і гілочками розмарину, потім часник і розмарин викинути, а м'ясо викласти у велику миску.
Картоплю розрізати на 4 частини, моркву - кружечками по 0,5 см, цибулю - товстенькими півкільцями, болгарський перець квадратними шматочками. Цибулю обсмажити разом із морквою і болгарським перцем на половині олії, викласти у миску із м'ясом.
В олії обсмажити часточки картоплі до утворення скоринки, додати картоплю до м'яса.
Висипати туди ж відварену квасолю. Все перемішати.
Перекласти в горщики, не солити. Влити в кожен горщик по 1-3 ст. ложки води або бульйону: залежно від розмірів горщика, щоб вміст не пригорів.
Закрити кришкою і поставити в попередньо нагріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин для великих горщиків або 15 для порційних.
Соус: помідори протерти через тертку без шкірки, з'єднати із сіллю, спеціями, томатною пастою і сметаною, додати залишки вина або винного оцту, гарно перемішати до однорідності. Обсяг соусу повинен бути близько 2 склянок, якщо менше - додати води або бульйону.
Вийняти горщики із духовки і в кожний додати рівну кількість соусу, повернути в духовку, знизити температуру до 200 градусів і запікати ще 30-40 хв під кришкою для великих горщиків або 15-20 хв для порційних.
Вийняти горщики із духовки, відкрити кришку і дати постояти ще 5-7 хв, при подачі можна посипати січеною петрушкою.
Рецепты Приготовления: салати з мясом. Кулинарные рецепты от Tramontina.
recepti.biz.ua рецепт салата из языка с грибами
Рецепты с малиной - фруктовые десерты рецепты с фото.
recepti.biz Кулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
recepti.biz.ua рецепты. торт медовик
ТутПирог В Мультиварке Рецепты. Авторские рецепты
Как правильно приготовить - как правильно приготовить соус бешамель. Продукты для азиатской кухни.
Вкусные рецепты для похудения - рецепты салатов с каперсами. Готовим со вкусом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter