Баклажани, запечeні в тісті "Aubergines au four en croute"
- Баклажани (невеликі) - 4 шт
- Сир м´який (Камамбер або Куломмьєр) - 150 г
- Сир - 3 ст. л.
- Часник - 1-2 зуб.
- Базилік (щіпка)
- Майоран (щіпка)
- Імбир (на кінчику ножа)
- Горіх мускатний (мелений, на кінчику ножа)
- Жовток яєчний (жовток) - 1 шт
- Спеції (Сіль і перець чорний мелений, за смаком)
- Тісто листкове бездріжджове - 400 г
- Горіхи волоські (мелені, 1 ст.л у фарш і -1ст.л. для обсипання (для обсипання можна взяти мигдаль тертий)) - 2 ст. л.
Нам знадобляться ось такі продукти. Баклажани краще взяти невеликі витягнуті. У мене були великі і майже круглі, тому я взяла 2 шт. , Але довелося розрізати кожен на 4 частини.
Баклажани помити, обрізати плодоніжки і розрізати навпіл.
Запекти їх в духовці або трохи відварити в підсоленій воді до напівготовності.
Вийняти ложкою м´якоть і подрібнити в блендері з сиром і жовтком.
Ось така маса у мене вийшла.
У баклажанно-сирну масу додати тертий сир (сир можна взяти будь-який інший м´який, вершковий з коров´ячого молока), спеції, тертий часник, -1ст. л. мелених волоських горіхів, посолити, поперчити, перемішати.
Цим фаршем начинити половинки баклажанів.
Листкове тісто розкотити і розрізати на смужки.
Загорнути баклажани в тісто, роблячи вузлик. Ось так.
Щоб вийшло щось на зразок чалми.
Викласти баклажани на деко, застелене папером для випічки, змастити верх жовтком і обсипати меленим мигдалем або волоськими горіхами.
Запікати в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачно, красиво і дуже ароматно!.
У Франції приготування баклажанів вважається справжнім кулінарним мистецтвом. Страви з цих чудових овочів рясніють своєю красою і вишуканістю. Із баклажанів французи готують різні соте, усілякі запіканки, суфле і муси. Так само одним з улюблених французьких страв є фаршировані баклажани запечeні в тісті. Їх фарширують різними начинками з грибів або м´яса, яєць, зелені або сиру, з додаванням ароматних приправ і спецій, загортають цей чудовий витвір в слойоне тісто і запікають у духовці.
Смачного!.
www.recepti.biz.uaКлассические и оригинальные рецепты теста и выпечки с пошаговыми фото
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter