Баклажани з горохово-овочевою начинкою
- Баклажан 3 шт.
- Сік лимонний
- Горох (сухий) 100 г
- Помідор 400 г
- Бульйон (яловичий, курячий, грибний, овочевий) 300 мл
- Цибуля шалот 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Цибуля зелена 5 шт.
- Петрушка (свіжа або сушена) 1 ст.л.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Вино біле сухе 100 мл
- Орегано (сушений) 1 ч.л.
- Спеції (сіль, чорний перець)
- Сир твeрдий (тертий) 100 г
Спочатку баклажани вимити, розрізати навпіл, вийняти за допомогою ножа та ложки м'якоть, скропити лимонним соком отримані "човники" і м'якоть.
Потім опустити "човники" на пару хвилин у киплячу солону воду. Вийняти, остудити.
Начинка. Горох заздалегідь замочити, тоді менше піде часу на варіння.
Залити горох бульйоном, довести до кипіння і варити 10 хвилин без кришки.
Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і продовжити варити ще 10 хвилин.
Додати подрібнену м'якоть баклажанів і варити, доки горох не розбухне.
Цибулину, половину зеленої цибулі і часник дрібно нарізати.
З помідора зняти шкірочку, половину помідора дрібно нарізати.
Помідор, цибулю, часник, петрушку додати до гороху, вогонь вимкнути і зняти начинку з плити. Перемішати. Посолити, поперчити.
Соус. Нарізати дрібно другу цибулину, зелену цибулю, що залишилася і половину помідора.
Зпасерувати їх кілька хвилин на оливковій олії.
Додати вино, орегано, сіль, перець.
Через пару хвилин вилити соус, на дно форми, в якій будуть запікатися баклажани.
На соус викласти баклажанові човники, заповнити їх начинкою, бульйон, що залишився, вилити на баклажани.
У духовці запікати під кришкою/фольгою 40 хвилин при 200 градусах, потім кришку/фольгу зняти, посипати сиром, поставити форму як можна ближче до нагрівального елементу і запікати ще хвилин 15-20.
У аерогрилі запікати під кришкою 30 хвилин при 200 градусах, швидкість висока.
Потім зняти кришку, посипати сиром і запікати ще 20 хвилин при 250 градусах.
Можна їсти баклажани в гарячому і в холодному вигляді.
Банкетный зал Подмосковные вечера - лучшие блюда для фуршета. Залы для мероприятий до 1000 чел.
Очень вкусные оладьи - оладьи из рыбной икры. Рыбная Икра - Цены на Рынке.
Торт В Мультиварке Рецепты - торт кукла рецепт с фото.
Купить кондитерку: торты без выпечки. У Вас Хлебопечка? Купите то, чего.
Как приготовить летний салат - рецепт салата с фетой. Рецепты Приготовления.
Арахисовая паста низкая цена: ореховая паста рецепт. Рецепты Приготовления.
recepti.biz.uaПошаговые иллюстрированные рецепты. Тысячи кулинарных рецептов на
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter