Баклажани по-стамбульськи
- Баклажан 100 г
- Помідор 80 г
- Цибуля ріпчаста 30 г
- Йогурт (айран) 80 мл
- Сир твердий 100 г
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Перець чилі
- Паприка
- Петрушка
Почистити від шкіри баклажан, розрізати його на п'ятаки товщиною два сантиметри і замочити у підсоленій воді на 20 хвилин, періодично помішуючи. Через 20 хвилин витягнути з води баклажани, занурити у заздалегідь нагріту сковороду з великою кількістю олії. Обережно помішуючи, обсмажити їх доки вони не стануть м'якими. Викласти на хвилин 5-10 на сухий рушник, а потім викласти на дно невеликої глиняної посудини.
Нарізати дрібною соломкою цибулю, обсмажити і викласти рівним шаром поверх смажених баклажанів.
Обшпарити окропом помідор, щоб легше було зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками і викласти рівним шаром.
Посипати зверху подрібненою петрушкою, чорним і червоним перцем, паприкою. Залити все це рівномірно «айраном» (кисло-молочний продукт, нагадує кефір, але турки додають туди для різкого смаку солоні огірки і петрушку). Зверху посипати тертим сиром, поставити у заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку і тримати, доки сир не почне покриватися золотавою скоринкою.
Рецепты мяса по-французски: изысканные рецепты французской кухни. Кухни от лучших производителей.
recepti.biz Праздничное агентство. Праздничная компания
www.recepti.biz.uaПошаговые рецепты c фото. Тысячи рецептов. Подробнее на сайте
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter