Ананас із курочкою і паприкою в ананасовому кошику
- Ананас (свіжий) 1 шт.
- Грудка куряча 170 г
- Перець солодкий (паприка) 1 шт.
- Гірчиця (зерниста) 1 ст.л.
- Соєвий соус 1 ст.л.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Спеції (сіль, перець)
- Цукор 1 ч.л.
- Сир твердий 5 ст.л.
Розрізати ананас уздовж гострим кухонним ножем.
Із "кошичків" ананаса видалити м'якоть. Вирізати м'якоть, тримаючи ніж "під кутом". Залишки м'якоті "добути" чайною ложкою.
М'якоть нарізати кубиками, а твердий білий внутрішній ствол - обрізати і утилізувати.
Курячі грудки нарізати кубиками.
Приготувати соус. Змішати оливкову олію, соєвий соус, мед (цукор), зернисту гірчицю, сіль, перець. Додати соус на курку.
Злити у маринад сік, що утворився від порізаного ананаса. Залишити маринуватися курячу грудку на 20-30 хвилин.
Нарізати дрібними кубиками паприку. Додати до ананасу.
"Кущі" від ананаса замаскувати (загорнути) у фольгу.
Курку зцідити від маринаду, додати ананас і паприку, 2-3 ст. л. тертого сиру. Перемішати.
Наповнити сумішшю "Ананасові кошики", злегка утрамбувавши начинку. Присипати зверху тертим сиром.
Поставити запікатися ананас, прикривши іншим шаром фольги, у попередньо розігріту до 180°C духовку на 60 хвилин.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter