Вареники із сиром на пару


- Борошно пшеничне вищого ґатунку 300 г
- Борошно житнє крупного помелу 1 кг
- Сир (домашній, жирний, зернистий) 1 кг
- Яйце куряче 6 шт.
- Молоко 500 г
- Сметана (жирна) 300 г
- Цукор 4 ст.л.
- Сіль 5 ч.л.
1 кг житнього борошна з висівками просіяти через дрібне сито. Додати до просіяного житнього борошна 300 грам пшеничного борошна вищого ґатунку, 3 чайні ложки солі, гарно все перемішати і замісити тісто на цілісному або парному молоці. Тісто має вийти досить крутим і добре вимішаним, без грудочок, так, щоб надалі воно добре розкочувалася і заліплювалося. Залишити тісто в прохолодному місці на пару годин.
Додати в 1 кг сиру 5-6 сільських курячих яєць з яскраво-жовтим або, навіть, помаранчевим жовтком. Додати сіль, цукор і гарно перемішати майбутню начинку.
Розкачати настояне житнє тісто в тонесенькі коржики.
Закласти в них начинку, притиснути краї.
Заліпити краї в тонку фігурну кіску.
Укласти наліплені вареники на добре змащені секції пароварки або мантоварки. Варити 30-35 хвилин.
Готові вареники викласти гарячими порціями на тарілку і на непоказне коричневе тісто гарно нанести товстий шар сільської, густої, жирної сметани.
Рецепты юлии высоцкойКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Рецепт торт медовик крем здесь
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter