Манти по-узбецьки

БОРОШНЯНІ ВИРОБИ
868 Манти по-узбецьки
Фото - Манти по-узбецьки
інгредієнти:
  • Вода 400 мл
  • Борошно
  • Сіль 1 ч.л.
  • Баранина 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1.5 кг
  • Сало курдючне 200 г
  • Перець чорний мелений
  • Зира
  • Цибуля ріпчаста біла 500 г
  • Перець червоний мелений (паприка)

Манти по-узбецьки (варіант) інгредієнти

 

Тісто: поставити воду у морозилку на 30 хв. Вода повинна бути крижаною. У мисці із водою розчинити сіль і поступово засипати борошно. Замісити круте тісто, як на пельмені. Тісто має бути еластичним, не повинно прилипати до рук. Скачати тісто у кулю, покласти у пакет і прибрати у холодильник на 30 хвилин.

Манти по-узбецьки (варіант) Начинка. М'ясо нарізати спочатку на пластини товщиною 1 см, потім пластини на смужки, а смужки відповідно на кубики 0,5х0,5 см. Так само нарізати курдючне сало. Сало із м'ясом не змішувати. Відкласти окремо. Можна трохи підморозити, щоб легше різалося. Цибулю так само нарізати кубиками. М'ясо з'єднати із цибулею. Гарно перемішати. Посолити, поперчити, додати пару пучок зіри і ще раз усе добре перемішати.

Поставити мантоварку на плиту, попередньо вийняти яруси із верхньої частини мантоварки. Води у нижню каструлю налити побільше, щоб потім не підливати. Поставити для закипання.

Вийняти тісто із холодильника.

Розрізати кулю на брусочки. Брусочки нарізати як ковбасу, на скибочки товщиною приблизно 5х5см. Скибочки скачати у кульки. Розкачати кульки у коржики товщиною 1 мм. Краї коржика повинні бути тонше ніж середина. Далі на коржик покласти приблизно 1 ст. л. фаршу і 2 шматочки курдючного сала. Сформувати манти.

У тарілочку налити олію і кожну мантишку, перед укладанням на лист, умочити в олію (тільки дно мантишки), щоб вони не прилипли в процесі варіння. Далі заповнити мантишками усі яруси мантоварки, не забуваючи вмочати мантишки в олію, і закладаючи яруси у каструлю. Щільно закрити кришкою мантоварку і варити 40-50 хвилин. Періодично дивитися, щоб не википала вода у нижній каструлі. Вода повинна кипіти досить сильно.

 

Через 50 хвилин вийняти яруси і акуратно зняти манти. Головне, не порвати тісто при знятті мантів. Перекласти у миску. Змастити кожну мантишку вершковим маслом. Або розтопити вершкове масло і рясно полити ним манти. Накрити миску із мантами тарілкою і загорнути у рушник. 

Цибулю тоненько нашаткувати півкільцями. Промити холодною водою, гарно віджати і посипати червоним перцем (можна ще цибулю замочити на годину в оцті, потім злити рідину і посипати перцем). 

Манти подають по 3 шт. у порції, посипають цибулею. Можна приготувати сметанний соус (сметана, часник і кінза).

 

Рецепт салата с каперсамиИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

ТутИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

Рецепт салата цезарь, сервировка стола тут

recepti.biz Рецепты и советы. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

Рецепты индийской кухниКулинарные рецепты. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

Рецепт торт спартакРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Рецепты и советы

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter