Манти по-афганськи
- Баранина (на кістці) 900 г
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Нут 1 скл.
- Спеції
- Олія рослинна
- Томатна паста 1 ч.л.
- Борошно пшеничне 3 скл.
- Яйце куряче 2 шт.
Баранину помити і розділити так, щоб вона помістилася у каструлю. Відварити до готовності і вийняти із бульйону. Трохи остигле м'ясо відокремити від кісток і пропустити через м'ясорубку. Фарш викласти на сковороду із олією.
Обсмажене м'ясо перекласти на тарілку і дати охолонути.
Дрібно нарізати цибулю і спасерувати до прозорого стану. Потім охолодити.
Остиглі фарш і цибулю перемішати і додати 2 ч. л. спецій.
Тісто. Змішати яйця, сіль і воду, отриману суміш вилити у просіяне борошно і замісити тісто.
Тісто добре вимісити, доки воно не стане еластичним.
Розділити на кілька частин і розгорнути дуже тонкі пластини.
Пластину розділити на квадратики розміром 10х10 см.
На кожен квадратик викласти отриманий фарш розміром із волоський горіх.
Скріпити протилежні краї так, щоб у кінці вийшли дірочки.
Готові "манти" занурити денцем в олію і поставити на мантоварку.
Підлива: попередньо замочений на ніч нут відварити до готовності. Обсмажити у маленькому чавунці дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додати томатну пасту, горох і 2 ст. л. м'ясного фаршу. Залити все гарячою водою, додати спеції і червоний мелений перець. Тушкувати 5-7 хв.
Манти відварити на пару протягом 30-40 хв з моменту закипання. Викласти на тарілку, а зверху полити горохово-м'ясною підливою.
www.recepti.biz.uaИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
кульков александр александрович
Мебельная фабрика Стильные Кухни: кухня с юлией высоцкой. Студия дизайна интерьеров.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter