Лазанья з грибами
- Борошно пшеничне 550 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Вода (тепла) 1 скл.
- Сіль 0.5 ч.л.
- Гриби (лісові, свіжі або заморожені) 800 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Олія рослинна рафінована 90 г
- Масло вершкове 80 г
- Вершки (жирні) 50 г
- Перець чорний (мелений)
- Мускатний горіх (мелений)
- Молоко 1 скл.
- Сир твердий 250 г
З продуктів (500 г борошна, яйце, вода тепла) замісити досить круте тісто, дати йому "підійти" під чашкою або плівкою 20-25 хвилин для поліпшення еластичності.
Начинка: дрібно порубану цибулю обсмажити на олії, додати дрібно порізані гриби, роздавлений зубчик часнику і вершкове масло. Смажити до готовності грибів, часник вийняти і викинути. Влити вершки (сметану) і тушкувати до випаровування рідини. Посолити і додати спеції за смаком.
Поставити на вогонь велику каструлю і кип'ятити в ній 2,5-3 літра солоної води з додаванням 2-3 ст. л. олії для відварювання листів тіста.
Тісто розгорнути тонкими пластами (1-2 мм) і нарізати прямокутниками розміром з долоню або трохи більше. Листи лазаньї опустити в киплячу воду по 4-5 штук відразу і варити кожну партію 3-4 хвилини.
Відварене тісто скласти в дуршлак. Загалом має бути 16-20 листів.
Соус: борошно обсмажити на сухій сковороді до легкого кремового відтінку і горіхового запаху, додати до борошна вершкове масло і розмішати. Потім тонкою цівкою при безперервному помішуванні влити молоко, розмішати ретельно всі грудочки і довести соус до загустіння при слабкому нагріванні і постійному помішуванні. Посолити й поперчити, відставити в сторону.
Форму щедро змастити олією і викласти перший шар тіста, щоб між листами не було зазорів і краї аркушів заходили на борти форми. За тістом розподілити 1/3 частину грибів.
Змастити 1/3 частиною соусу і щедро присипати натертим сиром.
Закрити шаром листів тіста. Повторити цю процедуру, доки не закінчаться всі складові. Верхній шар - тісто. Разом вийде 3 шари начинки і 5 шарів тіста.
Залишити 3-4 ст. л. тертого сиру і поставити лазанью у попередньо нагріту до 210 градусів духовку на 15-20 хвилин. Після цього посипати верхній лист залишеним сиром і запікати ще 15-20 хвилин.
Подавати, нарізавши шматками, з овочевим салатом або кисломолочними продуктами.
Салати та закуски на рздвоРецепты закусок на любой вкус! Тысячи блюд с фото и видео
Рецепты С Фото на любой вкус - рецепты с творогом фото. Картошка В Мультиварке Рецепты.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter