Ебі гeдза
- Борошно 2 скл.
- Вода (гаряча) 140 мл
- Креветки (варені) 500 г
- Капуста пекінська (китайська) 200 г
- Цибуля зелена 1 пуч.
- Імбир (корінь) 5 г
- Часник 1 зуб.
- Олія кунжутна
- Оцет (рисовий)
- Соєвий соус
- Олія рослинна
- Кунжут (насіння)
- Перець чорний (мелений)
- Сіль
У мисці змішати борошно і 1 ч. л. солі. Поступово підливаючи гарячу воду, вимісити однорідне тісто. Загорнути у прозору плівку і залишити на 30 хвилин.
Пекінську капусту та цибулю дрібно нашаткувати. Часник і імбир натерти на дрібній тертці.
Капусту потрібно посолити, окремо цибулю замаринувати в 1 ст. л. соєвого соусу. Залишити на 5-10 хвилин, після чого із капусти відтиснути сік.
Креветки почистити і дрібно порубати ножем або в блендері.
Змішати креветки, капусту, цибулю, імбир, часник. Додати 1 ст. л. кунжутної олії, 1 ст. л. рисового оцту, поперчити і все добре перемішати.
Тісто тонко розкачати і вирізати круг діаметром приблизно 9 см. Потоншити краї, серединка кожного диска повинна бути трохи товще.
Взяти тісто в руку, покласти на нього начинку (приблизно 1,5 чайні ложки). Половину краю диска змочити водою. І заліпити пельмень так, щоб з одного боку вийшли складки.
Скласти Гедзи на присипану борошном поверхню.
На сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії, викласти пельмені і смажити до утворення золотистої скоринки. Потім налити у сковороду окріп приблизно на сантиметр і накрити кришкою. Коли вода випарується, додати трохи кунжутної олії і закрити кришкою. Готувати ще 1-2 хв.
Після того, як вода википить, перевернути і злегка обсмажити з іншого боку.
Приготувати соус для Гедз. Для цього змішати однакову кількість соєвого соусу і рисового оцту, додати трохи кунжутної олії і насіння кунжуту, трохи гарячої води.
Готові Гедзи укласти на тарілки і подавати із соусом.
Рогалики рецепты с фотоКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Салат с ананасом и Курицей и грибами. Салат из филе Курицы.
Список форумов кулинарных сайтовПошаговые рецепты c фото. Тысячи рецептов. Подробнее на сайте
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter